Министерски съвет отпуска над 800 бона за Врачанско заради бедствията

Министерски съвет отпуска над 800 бона за Врачанско заради бедствията Министерски съвет одобри допълнителни разходи/трансфери от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.
С Постановление №250 са одобрени близо 852 хил. лева за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти в област Враца. 
Трансферът по бюджета на община Враца е в общ размер на 151 604 лв.
С отпуснатите средства се предвижда укрепване и корекция на река Лиляшка в село Лиляче с цел подобряване проводимостта при средни и високи води, за външен и вътрешен ремонт на жилищна сграда на ул. „Цвета Кръстенякова” №3, както и за частичен ремонт на покрив на жилищна сграда на ул. „Цвета Кръстенякова” №5. Двете частни сгради пострадаха при извънредна ситуация след бурен вятър през май тази година, когато падналата покривна конструкция на Военното окръжие причини сериозни материални щети. 
140 600 лв. са средствата по бюджета на община Козлодуй за възстановяване покривните конструкции на сградата на детска градина „Първи юни” в село Бутан и на сградата на „Детска млечна кухня” в Козлодуй.
Трансфер в размер на 299 163 лв. е постановен по бюджета на община Оряхово за аварийно-възстановителни работи на църквата „Св. Богородица”.
В Постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 151 611 лв. по бюджета на община Роман за възстановителни работи на сградата и оградата на музей „Ханчето” („Васил Левски”), село Курново. 
Със средства в размер на 109 351 лв. от Държавния бюджет чрез Министерство на културата ще бъде възстановена покривната конструкция на Професионална гимназия по каменообработване в село Кунино,  община Роман.
09.09.2020, 15:38 часа
3411 2
Коментари

muzovir

11.09.2020, 15:06 часа
em vijte samo kade i na koi gi e dal na durjankata si malinka oblastnata deto obslujva samo zamojni i platejosposoni gospoda

malei

09.09.2020, 18:29 часа
BOKATA ZALAGA I ZADNIKA SI SAMO I SAMO DA OSTANE NA VLAST.GOLIAMA SHTEDROST,GOLIAMO CHUDOP..TOLKOVA EKSTRI SEVEROZAPADA DO SEGA NE E VIJDAL...NA NARODA KAZV- KASNO E LIBE ZA KITKA!!SBOGOM I AMIN !!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha