Мръсни игри! „Конкурент“ вся паника във Враца с фалшива новина за заразени с COVID-19 ученици /доказателства/

Мръсни игри! „Конкурент“ вся паника във Враца с фалшива новина за заразени с COVID-19 ученици /доказателства/ Врачанският „Конкурент“ за пореден път вся паника с фалшива новина, установи проверка на агенция BulNews.
Не за първи път главният редактор Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика, си позволява да разпространява непроверена информация чрез затъващия си сайт, с което изправи на нокти редица жители на Враца.
По-рано днес "Конкурент" пусна новина със заглавие "От последните минути! Паника във врачанско училище заради COVID-19". В материала той дори си е позволил да направи прогноза за "истински ужас, който се очаква да се разрази в началото на следващата седмица".
За да натрупа трафик, дребничкият „журналист“ злоупотреби със загрижеността на родителите, но отново бе разобличен.
„Чрез материала на "Конкурент" се всява излишна паника, без да е проверена информацията“, заяви пред наш репортер началникът на РУО-Враца Галина Евденова. Тя увери, че са взети всички необходими мерки и няма повод за притеснение.
Проверка на агенция BulNews установи, че за наличието на коронавирус са изследвани двама ученика от начално училище „Иван Вазов“ и Езиковата гимназия във Враца. Това са децата на заразения с COVID-19 шеф на сектор „Криминална полиция“ Бранимир Благоев – Бранко.
Те са тествани и са поставени под домашна карантина. Днес са излезли и резултатите от пробите им, които са отрицателни.
Децата остават под домашна изолация, като тяхното състояние ще се следи. 
Агенция BulNews ще продължи да информира читателите си единствено с проверена информация, а с поредната фалшива новина Гошо Синдика отново затвърди скандалната си репутация, което вероятно ще накара и малкото читатели на умиращия сайт да спрат да го четат. 
18.09.2020, 17:27 часа
3728 1
Коментари

Оф

18.09.2020, 20:42 часа
Сега всеки който си реши ще разиграе училището и... на онлайн обучение . Такава простотия!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha