Измамата konkurent! Сайтът на фалиралия всекидневник остана без журналисти, почна да плаща на фейсбук за изкуствен трафик

Измамата konkurent! Сайтът на фалиралия всекидневник остана без журналисти, почна да плаща на фейсбук за изкуствен трафик Сайтът на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ започна грубо да манипулира брояча на посещенията си, установи проверка на агенция BulNews.
В редакцията на медията остана да работи само главният редактор Георги Александров, популярен като Гошо Синдика, и по тази причина - след изданието, започна да запада и неговият сайт. След напускането на дългогодишния редактор Христина Андреева в него не останаха журналисти и заради това Гошо Синдика започна да купува трафик от фейсбук.
Срамното е, че поради липсата на собствени материали, той е принуден да подсилва такива на колегите си от страната и това ясно личи в намиращата се на сайта класация. Бърз поглед показва, че в нея няма новини от Враца, което е странно, тъй като все пак става въпрос за регионален сайт, макар и с твърде малка аудитория.
Така например през август най-четените са 2 материала от рубриката Свят и един от България. И трите са регистрирали по около 80 000 виждания, което е в резултат на 100% купен трафик от фейсбук.
В началото на септември положението е индентично. Отново най-четени са 2 материала от рубриката България и един от Свят. Те са натрупали средно по около 30 000 клика благодарение на плащането на социалната мрежа.
Тези резултати са доста странни за регионален сайт, чиито новини обикновено са четат по не повече 200-300 пъти, а дневните му посещения се движат около 10 000. Всеки може да влезе в сайта на „Конкурент“ и да провери доколко материалите в него се радват на интерес от хората. В 90% от случаите те не могат да преминат границата от поне 500 четения за деня. Това принуждава Георги Александров по цял ден да прави копи/пейст на новини от националните медии, с които запълва западащия си сайт.
Ниският интерес към електронния портал на фалиралия всекидневник е причината Гошо Синдика да започне упорито да манипулира брояча на посещенията, като подсилва във фейсбук чужди новини. Така той храни болното си его, че ръководи медия, която има много читатели и някаква тежест в обществото. За негово съжаление хората отдавна го разкриха като неспособен журналист и това ясно личи по липсата на интерес към новините в сайта и във вестника.
Купуването на изкуствен трафик в борбата за оцеляване е ярко доказателство за неговите ограничени способности като главен редактор. Във Враца колегията се забавлява с непохватните му опити за манипулиране на читатели и рекламодатели, като в гилдията вече се правят залагания докога Делян Пеевски ще търпи маймунджилъците му.
В историята обаче Георги Александров ще остане като човекът, който фалира флагмана на регионалната журналистика „Конкурент“…
14.10.2020, 08:50 часа
3038 1
Коментари

Чичко Паричко

14.10.2020, 19:37 часа
Шебек
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha