Елитът на ГЕРБ-Враца се срещна с жителите на Баница /снимки/

Елитът на ГЕРБ-Враца се срещна с жителите на Баница /снимки/ „Въпреки пандемията инвестициите в село Баница са над 152 000 лв.“, заяви кметът на село Баница Владимир Вълов в рамките на среща с жителите на селото с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, министъра на регионалното развитие и благоустройството и областен координатор на ГЕРБ Враца Петя Аврамова, областния управител и общински ръководител на ГЕРБ Враца Малина Николова, кмета на община Враца Калин Каменов и общински съветници от групата на ГЕРБ.
Евродепутатът Андрей Новаков бе категоричен, че трябва да има повече кметове като този на село Баница.
„За 1 година – ремонт на детска градина, 1 детска площадка, 1 парк, 1 улица с водопровод. Впечатлен съм от личната ангажираност и личния финансов ресурс, който е вложим кметът на село Баница за изграждането на детска площадка. Късметлии сте, че ресорният министър е от Враца. Кметът на Враца е с най-висок резултат в държавата. Пожелавам ви да имате още ремонтирани улици и да продължите да работите заедно успешно за хората“, поясни българският евродепутат и изрази очаквания за бъдещия празник на баницата.
Министър Аврамова изрази благодарност към кмета на населеното място за усилията, за труда и за финансовите средства, които лично е вложил в реализирането на детска площадка в селото. Аврамова уточни, че правителството влага огромен финансов ресурс в пътна инфраструктура. В отговор на поставени въпроси във връзка с трафика в селото, министър Аврамова пое ангажимент за изграждане на съоръжения за намаляване на скоростта в селото. „Стремим се да изведем трафика извън селата, като изграждаме обходни пътища към момента. Строителството на скоростния път Мездра – Ботевград предвижда извеждането на трафика извън с. Новачене, с. Скравена, с. Люти дол“, поясни Аврамова.
„Ние от ГЕРБ работим „от-до“. Създаваме смислени неща, да са привлекателни за хората и най-вече полезни. Това е единственият кмет, който дари цялата си годишна заплата, за да имате площадка“, бе категорична Малина Николова, общински ръководител на ГЕРБ и областен управител на област Враца. Тя подчерта, че нещата се случват благодарение на екипната работа между евродепутата Андрей Новаков, министър Аврамова, кмета на общината Калин Каменов, кмета на селото, общински съветници, подкрепата на правителството и усилията на хората.
 „Трябва да се радвате, че имате Влади за кмет. Човекът работи! За 1 година направи толкова, колкото за 4 години неговият предшественик не успя“, заяви кметът на община Враца Калин Каменов и допълни, че Вълов споделя, че е избран от хората да върши работа. Трябва да сме екип и подчерта съвместната работа между евродепутат, министър, областен управител, подкрепа на правителството. „Благодарение на подкрепата от страна на правителството, остават средства за селата. Трябва да си имаме доверие и да се подкрепяме. Когато играта върви, смени не се правят“, обобщи в заключение Каменов.
Със средства от бюджета на Община Враца са реализирани проекти като подмяна на водопроводна мрежа на ул.“Брацигово“ – 670 л.м и ул.“Гео Милев“ – 202 л.м от ВиК – Враца, на стойност 23 740 лв., ремонт на улична мрежа на ул. .“Брацигово“, на стойност 60 998,00, монтиране ограда на гробищен парк, на стойност 10 045,15; реконструкция в детска градина /обособяване на нови санитарни помещения за деца и персонал, на помещения за домакин и педагогически персонал/, на стойност 9 783,40; изграждане на бетонова основа за детска площадка и парково осветление, на стойност 4 000,00 лв.; доставка на трактор, на стойност 21 000,00 лв. Със средства от Национална кампания на ПУДООС „Възстановяване на паркова зона в центъра на с. Баница“, на стойност 9 999, 80 лв. Изграждането на детска площадка е със собствени средства на кмета на селото, на стойност 13 000 лв., готов е първи етап – монтирани са детски съоръжения и беседка, предстои монтиране на ограда и ударопоглъщаща настилка.
Развитието на Дигитална Враца във фокуса на регионалната и местна власт от ПП ГЕРБ
В рамките на деня, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, кметът на Враца Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров и председателят на Общински съвет-Враца Владимир Христов посетиха Дигиталния хъб в областния град. Те проведоха среща с управителя Мирослав Петров, който уточни, че в технологичния център има разкрити около 40 работни места и той предоставя голям обем от услуги в сферата на информационните технологии, сред които – обучения, сертифициране, развитие на софтуер, работа със софтуерни платформи и управление на дигитални проекти. „Сключен е договор за дуално обучение с ППМГ „Академик Иван Ценов“ – Враца, по инициатива на областния управител Малина Николова. С Община Враца и Областна администрация имаме обща кауза и това е да задържим младите хора във Враца и те да имат достойна работа, която носи висока добавена стойност. Желанието ни е дигиталният хъб да се превърне в аутсорсинг център с партньори водещи технологични компании в света“, бе категоричен Мирослав Петров и сподели, че черпейки идеи от световни примери, е взел решение да се върне в родния си град и активно да участва в дигиталната му трансформация. Петров уточни, че Враца е един от 100-те града в световен мащаб, включили се в Предизвикателство „Интелигентни градове“ на Европейската комисия, което има за цел да подпомогне внедряването на дигитални решения в градската среда и поясни предимствата на изградената платформа “smart city“.
Евродепутатът Андрей Новаков бе впечатлен от вложените усилия в развитието на технологичния център, завърналите се и оставащи във Враца млади и успешни хора, и изрази готовност да съдейства за реализиране на проекти с европейско финансиране. 
В рамките на деня, представителите на ГЕРБ поднесоха цветя и отдадоха почит пред Мемориалната плоча на загиналите врачани във Втората световна война и жертвите от бомбандировките над Враца.

 
24.01.2021, 17:03 часа
5421 7
Коментари

200 дни протест

25.01.2021, 11:49 часа
МУТРИ, ВЪН!

спутник 5

24.01.2021, 22:36 часа
шайката се е разходила, евалла

7878

24.01.2021, 19:56 часа
Цялата тумба циганска, гербаджииска, евро депутат на село глътнали сте си езиците Калине през ден си на София при Тиквата за последни указания.

и те така те

24.01.2021, 19:50 часа
Само пепел в очите на хората.Сега преди изборите водата е най-мътна и ще падне яко лапане.

Император

24.01.2021, 19:24 часа
Елит ?!

идиот си бай веско

24.01.2021, 19:06 часа
30 години беше дупка до дупка, ама са ти правят впечатление крайните улици

Бай Весо

24.01.2021, 17:38 часа
Малко по- полека тумбата. Бетона за детската площадка е от обществена поръчка на Община Враца. Айде разходете се по страничните улици да видим за какво иде реч. А за работни места, друг път. Проекта Вълов е равен на проекта Каменов и т. н. абе ГЕРБ.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha