Цветан Цветанов: Гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС

Цветан Цветанов: Гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че очаква предстоящите парламентарни избори да са нечестни заради общата работа на управляващата партия и ДПС по места. Той твърди, че преливане на гласове е имало още преди местните избори през 2019 г.
"Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС", каза Цветанов пред Би Ти Ви и изрази учудване от пасивността на Цвета Караянчева и Даниела Дариткова, които по думите му са го молили да се противодейства на процесите в техните избирателни райони - Кърджали и Смолян.
На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов отговори: "2019 г. и това, което се направи като явна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори. На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград, например. Тези, които преди са работили са ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ".
Цветанов разкри и конкретни договорки между двете партии от 2018 г.
"През месец май 2018 г. имаше разговори и Мустафа Карадайъ ми поставяше ултимативни решения. Той беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието Румен Порожанов със санкцията на Бойко Борисов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган 2017 г., след парламентарните избори", каза Цветанов. Той поясни, че става дума за назначения в горските стопанства. Те и земеделието е трябвало да са на подчинение на ДПС. "Борисов каза, че няма такова нещо, но индикациите бяха в съвсем друга посока" каза Цветанов.
Друг пример, който Цветанов даде, е във връзка със стопанисването на Ягодинската пещера. "Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борино, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно, ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борино. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., трябваше да бъде прибрана. Мустафа Карадайъ беше разговарял с Борисов, Борисов с Нанков, и Нанков наредил на областния управител да прехвърли Ягодинската пещера", каза бившият зам.-председател на ГЕРБ.
Цветанов обясни, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения и отрече да е присъствал на негов рожден ден, а данни за това в архивите на МВР са били дописвани с името на Пеевски.
Според Цветан Цветанов неговата партия "Републиканци за България" ще има между 350 - 400 хил. гласа на предстоящите избори, а коалиция с ГЕРБ е невъзможна.
25.01.2021, 11:20 часа
1775 2
Коментари

da Miro

25.01.2021, 18:38 часа
tochno taka e,no ne vijdash li,che i krastnuika e gotov da gushne vseki,makar i protivnik v imeto na vlasttaPo prodajni sme i ot IUDA,ZA TOVA SARBAME POPARATA NA VSELENATA!!!

миро

25.01.2021, 13:12 часа
Кръстник във Враца се получава много топла и на моменти нежна връзка от твоя кумец и ДПС, всичко е така както го рисуваш.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha