Председателят на БЛС във Враца: Неприемливо е да ни викат „убийци“, колеги искат контрапротест

Председателят на БЛС във Враца: Неприемливо е да ни викат „убийци“, колеги искат контрапротест Случаят с починалата жена пред регистратурата във врачанската болница разтърси обществото ни. За съжаление, клип, заснет по мобилен телефон, ни направи неволни свидетели на един от най-личните моменти в живота на човека, когато той се чувства слаб и безпомощен.
„Това е една голяма трагедия, която ни помага да разберем, че в здравната система има проблеми. Положителното от този нелеп случай е, че трябва да се намерят проблемите и да бъдат разрешени“, коментира председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца д-р Ирена Мазнева.
Лично тя се е почувствала потресена като човек и майка, когато е видяла клипа.
„Станахме едно общество, което показва недъзите, но не казваме как да се поправят. Всички искаме да живеем в едно по-добра общност. Когато имаш телефон, за да регистрираш нещо, помисли дали докато снимаш, не можеш да направиш още нещо. Въпреки това този клип показа, че системата има нужда от сериозна реформа“, каза д-р Мазнева.
„Това, че не е дошла линейка за болната е трябвало да се прецизира от човека, който работи на телефон 112. Да го предаде на Спешния център, откъдето да се обадят на болния и отново да прецизират случая. Това води до загуба на време и много често хората качват близките си по коли и ги карат в Спешното. Когато болният идва с линейка, лекарите го вкарват направо в шокова зала. Когато идваш с личния си автомобил, трябва да преминеш през регистратура, тогава триажът е различен и се губи време“, отбеляза председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца.
„Протестите сега са нещо нормално, но да ни викат „убийци“ е неприемливо и не води до нищо конструктивно. Много често ми звънят, откакто е този случай, и искат да организираме контрапротести, но това няма да доведе до нищо“, казва д-р Мазнева.
Ако проблемът е в системата, недоволството трябва да е насочено към Министерство на здравеопазването и Народното събрание, където се коват законите. Ако лекарите в Спешна помощ във Враца подадат групово оставка, това няма да доведе до нищо добро, казва председателят на регионалната колегия на БЛС във Враца.
05.02.2022, 11:49 часа
6210 5
Коментари

Ре-Контра

05.02.2022, 22:01 часа
Черните търговски души под бели престилки на КОНТРА-протест?! Срещу какво ще протестирате? Ние притестираме срещу системното отсъствие на човечност към нас, и против хроничната ви некадърност! Престилките не ви правят лекари, смирете се!

Roko

05.02.2022, 17:33 часа
Ами закрийте този център и нека мрънкащите да мрът където могат. После да обвиняват оная с косата.

Мазнева

05.02.2022, 17:06 часа
Много си мазна МА, не съм чул по Света убийците да организират контрапротест защото ясно се видя как убихте млада жена още в силите си а сега дори и наглеете, че човека ви е документирал какви убийците сте с бели престилки...

още един потърпевш

05.02.2022, 14:57 часа
мамицата ви мръсна боклуци аре първо лекувайте хората барем да не умират а не да ядете пиете и пушите в стаята на медсестрите и да почивате и спите по незаетите легла па тогава контрапротестирайте мърши

Потърпевш

05.02.2022, 13:48 часа
Три пъти ми се налагало да ползвам услугите на спешния център през 2013г. за баща ми след два инсулта тогава нямаше тези кифли , а звъниш на звънеца сто пъти докато спящата сестра или лекар благоволят да ти отворят сънени и ти кажат докарвай го тук.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha