Първо в BulNews: Ясен е съставът на РИК-Враца, вижте кой влиза

Първо в BulNews: Ясен е съставът на РИК-Враца, вижте кой влиза Ясен е съставът на Районната избирателна комисия във Враца за предстоящите избори 2в1 за европарламент и народни представители на 9 юни, научи ексклузивно агенция BulNews. Председателят и членовете са назначени от ЦИК, след като парламентарно представените партии и коалиции не се разбраха на проведените тази седмица консултации. 
За председател е определен опитният юрист Лора Младенова – Асенова от квотата на ГЕРБ-СДС. По един неин заместник имат 4 партии и коалиции – Светлана Цветанова от ПП-ДБ, Иво Фанцов от „Възраждане“, Симеон Кръстев от БСП и Даря Михайлова от „Има такъв народ“. 
Секретарското място е заето от Елена Найденова от ДПС.
По закон РИК - Враца е 13-членна. Според разпределението в нея ГЕРБ има 4-ма представители, с 3-ма ще се включат от коалицията ПП-ДБ, а с по 2-ма свои представители са от ДПС и "Възраждане". БСП и ИТН имат право на по 1 име в списъка.
Така разпределени, в комисията влизат още Силия Иванова, Ирена Николова и Галина Георгиева от ГЕРБ, Красимир Колев и Марин Връбчев от ПП-ДБ, Камелия Татарска от ДПС и Георги Петров от „Възраждане“.
Назначенията вече са факт, но все още не са гласувани от ЦИК. Очаква се това да стане до броени минути. 
19.04.2024, 12:42 часа
2593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha