БСП сформира ляво-патриотичен блок за предстоящите избори

БСП сформира ляво-патриотичен блок за предстоящите избори В пленарната зала на бившата сграда на Народното събрание БСП продължава срещите си с партии, неправителствени организации, граждански структури от левия спектър, център и патриотични организации.
Целта е сформирането на общ ляво-патриотичен блок за явяване на предстоящите избори. На срещата са поканени за участие и представители на синдикатите.
“Да ни е честит празникът на труда и на работническата солидарност. Може и пред вас да сме сгрешили, но имаме самочувствието, че само ние можем да сме алтернатива на това, което се случва и имаме нужда да от вас”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с леви и патриотични организации в парламента.
“На 1 май милиони хора по света празнуват труда, който произвежда благата, но и протестират за справедливо възнаграждение”, заяви още Нинова. Тя уточни, че днешният свят представя гражданите пред предизвикателства.
"Нарастват неравенствата, нараства и бедността. 26 души в света владеят 50% от благата. Появи се и понятието работещи бедни, хората които работят, но парите не им стигат”, поясни лидерът на БСП.
Според нея България е в процес на технологична революция, която поставя въпроса за пазара на труда.
“Имаме нужда от реиндустриализация и от производство, балансът не трябва да се нарушава”, категорична е Корнелия Нинова.
Тя подчерта, че на левите и патриотични сили се пада отговорността да се борят срещу предизвикателствата. “БСП няма идеята, че е безгрешна. Нямаме самочувствие за единственост, но имаме самочувствие за нещо друго, че останахме единствените, които не се прегънаха, продадоха на това, което е завладяло държавата”, заяви Нинова и продължи: “Може и да сме сгрешили, но имаме самочувствието, че само ние можем да сме алтернатива на случващото се".
01.05.2024, 14:40 часа
278 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha