Илхан Кючук: В Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение колко е голяма дадена страна /снимки/

Илхан Кючук: В Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение колко е голяма дадена страна /снимки/ Среща-дискусия за дейността на Европейския съюз, политиките на България в Европейския парламент и дейността на ПП ДПС проведе днес във Враца Илхан Кючюк, заместник председател на ПП ДПС, съпредседател на Партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“, втори мандат член на Европейския парламент и кандидат за евродепутат от листата на ПП ДПС.
Той бе придружен от Валентин Тончев, депутат от 49 Народно събрание от листата на ДПС, водач на листата за Област Враца на ПП ДПС и Каролина Кьолер – областен председател на ПП ДПС и кандидат за народен представител от листата на ПП ДПС за Област Враца. 
Пред препълнената зала Илхан Кючюк заяви, че в Европарламента се чува гласът на всеки един, без значение колко е голяма страната, която представлява.
„Много е важно в Европейския парламент да се защитават националните каузи. Хората трябва да знаят, че Брюксел нищо не ни диктува, правилата са си наши, на България. От нашите представители в Европейския парламент и от всички политици зависи как ще бъдат защитени националните интереси“, каза Илхан Кючюк.
По думите му крайната цел на политиците у нас трябва да бъдат българите – доходите им, самочувствието им на европейци.
„Опитвам се обаче от години наред да казвам нещо много важно - европейската политика не е външна за България. Тя е вътрешна. Виждате колко регламенти и директиви се приемат всеки ден. Заедно с това, те се транспонират в българския национален парламент. Докато не разберем, че Брюксел работи за нашия интерес, но разбира се, зависи от нашата активност. До каква степен искаме да навлезем в темата за това как българският интерес да бъде защитен, как да направим така, че Шенген и еврозоната да бъдат средство, а не крайна цел на нашата интеграция. Това ще ни направи истинска част от Европейския съюз. Затова дебатът е много важен. Не само този, който се провежда тук, а и навсякъде, като цяло“, допълни Кючюк.
Водачът на кандидатската листа на ДПС за Враца Валентин Тончев сподели, че от ДПС нееднократно са заявявали, че европейските избори няма да бъдат пренебрегвани за сметка на националните.
„Видно е, че някои партии оставят на по-заден план изборите за Европейски парламент, но ние от ДПС считаме това за голяма грешка. Напротив, ние искаме да участваме активно, да дебатираме, да предлагаме решения за ролята на ЕС и мястото на България в Съюза. И тук, за ДПС европейското развитие на Северозападна България е от ключово значение. Както знаете, Европа е континент, който ни обединява от общи ценности - като равенство, солидарност, устойчиво развитие. Но Европа е и континент на регионите, а голяма цел на ЕС е всички региони със своята собствена, уникална култура, история и традиции да бъдат икономически равни. Вярвам, че Северозападна България – Враца, Монтана, Видин имат бъдеще. С подкрепата на ЕС и с програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие можем да изградим региони, които са проспериращи, динамични и привлекателно за инвестиции“, каза още Валентин Тончев.
По-рано през деня Илхан Кючюк, Валентин Тончев и Каролина Кьолер посетиха най-старото учебно заведение в региона, с вековна традиция в образователното дело – СУ „Христо Ботев“ във Враца.
Въпреки дъждовното време, срещите с граждани продължиха – В Бяла Слатина и с. Галиче.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
15.05.2024, 18:23 часа
1170 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha