Лунгара: Жертва съм на схема, за която са платени 20 000 лева

Лунгара: Жертва съм на схема, за която са платени 20 000 лева

Във вторник обявеният за Страшилището на Северозападна България Веселин Попов-Лунгара отново ще се яви по делото в Монтана, научи tribali.info. Вече пета година се точи сагата, в която врачанският бизнесмен е подсъдим за отвличане и издевателство над Цветомир и Маргарита Христови, извършено в края на 2011 г.
Чрез информационна агенция „Трибали“ Веселин Попов вече огласи схемата, по която той и неговото семейство са притискани от висш полицай в комбинация с търговци на антики и сутеньори. Имената на участниците в атаката срещу него са посочени в жалби и сигнали до МВР, Главна прокуратура, Инспекторат на ВКС, Министерство на правосъдието, ВКП и до тогавашния омбудсман Константин Пенчев. Там могат да бъдат видяни топ ченгето Димитър Замфиров от София, брат му Васил Замфиров-Васко Тъпото от Вършец, Цветомир Павлов и неговият приятел Христо Тишевски.
Особено старателен в изграждането на цялата схема е бил уволненият вече от полицията в София Димитър Замфиров-Митко Тъпото, за който сина на Лунгара в жалбата си до Окръжна прокуратура – Враца пише, че е взел 20 000 лв. за осъществяването й. Топ ченгето е уговарял група хора, сред които и Христо Тишевски, да пуснат нови жалби срещу Веселин Попов, но този път в София, където беше образувано второ дело със същите обвинения, както това в Монтана. Всички отказали, а офертата била приета само от Тишевски, но въпреки това по-късно делото в столицата бе прекратено. В момента обаче един от основните свидетели на обвинението Христо Тишевски е в затвора заради разпространението на наркотици.
Заради недопустимият натиск от полицията срещу него и семейството му, в Окръжна прокуратура във Враца е била пусната жалба от сина на Лунгара, в която ясно е посочена схемата за тормоз и участниците в нея. С прокурорско постановление е отказано да се образува досъдебно производство и затова Попов подава жалба до Апелативна прокуратура в София. От там установяват, че отказът на колегите им от Враца е неоснователен, посочват редица пропуски в ущърб на Веселен Попов и указват да се извършат допълнителни проверки по неговите твърдения. Заради тази жалба синът на Лунгара е посетен от полицаи и разпитван дали наистина той е пуснал тъжбата срещу техния колега от София и защо го е направил.
По време на заседанията на съда в Монтана свидетелят Цветомир Павлов твърди, че не познава Димитър Замфиров-Митко Тъпото, въпреки че преди време е дал показания пред съдия в София, че е бил заведен при него в ГДБОП от брат му Васко Тъпото и бил разпитван от топ ченгето. Нещо повече – в разпит пред специализираната прокуратура Павлов твърди, че дори са приятели с Васко Тъпото.
Същото съмнително поведение в съдебната зала имат и уж отвлечените и малтретирани Цветомир и Маргарита Павлови. И двамата нямат очевидци, които да докажат техните твърдения, и цялото обвинение виси само на техните думи. В същото време десетки свидетели на обвинения Веселин Попов не се допускат да дадат показания и това най-вероятно ще бъде атакувано от неговите адвокати на следваща инстанция.
В предишните публикации, в които описахме цялата история със семейството на Веселин Попов, стана дума за спрения ток в къщата им във врачанско село Галиче, въпреки че не е имало неплатени сметки. Заради това Лунгара е завел дело срещу ЧЕЗ, което е спечелил. Пред съда представителите на електроразпределителното дружество скандално признали, че са спрели тока по нареждане на МВР-София. Това е поредното доказателство за полицейския тормоз, на който е подложено семейството на Веселин Попов.
Моралните качества на бившето топ ченге Димитър Замфиров можете да видите в приложения видеоклип.

11.12.2015, 08:19 часа
8717 11
Коментари

Gergi

11.12.2015, 10:59 часа
Тъпчовци тъпчовци по големи престъпници от вас няма! Вие сте срам за държавата и не трябва да излизате от затвора.

Miro

11.12.2015, 10:55 часа
Ден два след това разбрах че тоя се познава и с Иван Антонов !!! Моля ви хора затворете тези престъпниции ТАКА НЕ СЕ ЖИВЕЕ

botev

11.12.2015, 10:46 часа
lyngara da my eba jenata i nego zatvor za tezi pymiari

Miro

11.12.2015, 10:41 часа
Добър ден искам да споделя че и аз съм един от пострадалите хора на групировката ,,ТЪПИТЕ''. Бях взел няколко бокса с цигари от Васко преди време НО нямах пари да му ги платя на момента след няколко месеца започнаха и да ми течат лихви на тези пари ! Казах му че ще се оплача в полицията тои се усмихна ихидно и си тръгна. Ден два след

Botevi

11.12.2015, 09:58 часа
Аз имам информация че Димитър Замфиров е бил топ полицаи . И през това време докато тои е бил топ полицаи дали е прекривал доста претъпления на брат му ? И как върви канала с крадени превозни средства че имам нужда от един мотор ?

Mitko

11.12.2015, 09:40 часа
Този ли полицаи е говори за морал ?? Да си забре средния прьст в дебелия задник.

Hristo

11.12.2015, 09:31 часа
Не ви е срам хора с власт ,но не с много умствен капацитет както сьдя от клиповете . Затваряте невинни хора за лична изгода ! Спорет мен вие сте за затвора !!!

ico

11.12.2015, 09:30 часа
Too debel pederas Vasko-typoto dokoga shte xodi da topi v policiata xorata,nqma li koi da my go nabiee v gnysnata usta.Momcheta vardete se ot tozi debel i mirizliv shpionin....

Go Back mr.Hacker

11.12.2015, 09:30 часа
Враца не желае козлодуйската мутра.Със статии за избелване на имидж няма да стане!

botev

11.12.2015, 08:42 часа
da go sloja na nai milotomy pomiar ;
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha