Утре захладнява, но пак остава топличко

Утре захладнява, но пак остава топличко

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде променлива. През нощта слаби превалявания от дъжд ще има на места в Северна България.
През деня се очаква превалявания на повече места в Южна България, а над Северна облачността ще намалява до предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър.
Температурите ще се понижат, но ще останат сравнително високи и минималните ще са между 4 и 9 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.
Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна - над масивите от Югозападна България, където ще има превалявания от дъжд, над 1800 м - от сняг. Над останалите места облачността ще намалява до предимно слънчево.
Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен, от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.
По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна - по южното крайбрежие, и там на места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от изток-североизток и ще отслабва.
Максималната температура на въздуха ще бъде 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса.

01.03.2016, 14:14 часа
916 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha