Няма кой да стопанисва 54 плажа на Южното черноморие

Няма кой да стопанисва 54 плажа на Южното черноморие 54 плажа в Бургаска област остават без концесионери през лятото на тази година. Това показват данните на Министерството на туризма от края на март, когато списъкът с плажовете е одобрен от ресорния министър Николина Ангелкова, съобщава kmeta.bg.
Сред най-известните плажове в областта, които нямат концесионер към момента, са "Обзор", "Емона-Юг" и "Емона-Бунарджика", "Ахелой" и "Ахелой-Юг", "Сарафово-Север", "Сарафово-Юг", "Сарафово-Юг 1", "Крайморие" от 1 до 3, "Крайморие-Юг", "Ропотамо", "Царево - Север" от 1 до 3, "Царево-попски", "Резово" и др.
Плажовете за природосъобразен туризъм "Иракли" и "Корал" също са безстопанствени. 
От министерството имат готовност за пускането на 20 процeдури за отдаване на плажове под наем. То ще става за един летен сезон.
Наемателите ще имат задълженията да осигурят спасители и почистване на плажните ивици, за които отговарят. Ангажиментите им обаче далеч няма да бъдат така дългосрочни, както тези на концесионерите. Концесии се дават в периода 10-15 години, а тук говорим за около 3 месеца летен активен сезон. От министерството заявяват, че ще направят всичко възможно, за да се осигури безопасността на летовниците.
До 30 април е крайният срок, в който областните управители са задължени да представят на Министерството схеми за водноспасителна дейност на тези плажове, където няма концесионери. Отговорен за тази дейност е зам.-министър Александър Манолев.
14.04.2016, 15:55 часа
1455 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha