Тонове храна отиват на боклука в „Мастър шеф“

Тонове храна отиват на боклука в „Мастър шеф“ Тонове храна отиват на боклука в шоуто на Би Ти Ви „Мастър шеф", научи „Всеки ден" от източници от кухнята. Вместо продуктите да се събират и да се дават на хора, които имат нужда от тях, те се унищожават.
Вълна от възмущение се надигна у зрителите в сряда вечерта, когато всички пред екраните видяха как десетки пържени яйца се изхвърлят от шеф готвачите само защото според експертното им мнение не са „съвършени".
Много от феновете на продукцията обаче се надяваха, че тъй като приготвеното отиде в специални контейнери, то все пак е било предложено на бедни хора, които поради глад нямат кой знае какви претенции към съвършенството на това, с което се хранят. Проверка на „Всеки ден" обаче показа, че за съжаление за тези надежди няма никакво основание. Всичката храна от „Мастър шеф" се изхвърля.
В случая не става въпрос само за тези конкретни пържени яйца, а наистина за всичко, което се приготвя в шоуто. Месо, зеленчуци, риба, деликатеси - абсолютно всичко до последната троха се изхвърля, след като е вкусено от мастърите в кухнята. Дори и най-изкусно приготвените ястия най-често не се дояждат. От тях само се опитва, поставя им се оценка и след това отиват в кофата за боклук.
„Срам! Тези готвачи не са ли чували за уважение към хляба? Толкова хора гладуват, а те хвърлят скъпата храна, вместо да я дадат на бедните", възмущават се зрители. Според тях подобно разхищение е цинично в момент, в който пенсионери едва свързват двата края, а страната се пълни с бежанци, които също често нямат пари дори за насъщния. „Хората правят дарения за топъл обяд на деца в нужда, а тези в „Мастър шеф" изхвърлят и обяда, и вечерята!", коментират още зрителите.
Много пенсионери споделят, че когато гледат предаването, им иде да тръгнат към студията и да убият майстор готвачите за това разхищение. Според тях, вместо храната да се изхвърля, би могла да се дава на кухня за социално слаби, на които няма да им пречи, че яйцето им е с леко изгорял белтък или че крем карамелът има малки шупли.
23.04.2016, 16:35 часа
1597 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha