АБВ в Бойчиновци напусна партията и се върна в БСП

АБВ в Бойчиновци напусна партията и се върна в БСП Цялата организация на АБВ от община Бойчиновци, начело с председателя на структурата Десислав Денков, върна членските си карти и поискаха да се върнат в БСП. Те обявиха това на срещата си с председателя на левицата Михаил Миков, съобщиха от партията. 
В отговор  лидерът на социалистите се обърна към тях с думите: „Това, което се случи днес, е знаково. Добре дошли у дома – при голямата лява идея, която тази година ще отбележи 125-та си годишнина“. Това се случи по време на посещението на соцлидера в общината, в с. Лехчево, където се срещна със симпатизанти и членове на БСП и връчи нови електронни членски карти.
Пред събралите се Миков заяви, че лявата идея присъства в България не заради конкретен водач, ръководител или име, в историята на БСП има много имена.
„БСП я има заради обикновените хора от цялата страна. Защото хората искат по-справедлив и достоен живот. Няма как да казваш, че си отляво и да вдигаш възрастта за пенсиониране. Няма как да бъдеш ляв, когато гласуваш да се отнемат онези 10% данък от хората с минимална работна заплата. Не може да си ляв и да приемаш закон, с който от бюджета да се заделят средства и за частни училища“, категоричен бе председателят на БСП.
Михаил Миков се обърна към Десислав Денков с благодарност за това, че той отстоява позиции и идеи. „И когато вижда, че тези които са му обещали да вървят заедно, не отстояват идеите и позициите – има силата да каже, че той има своя път, макар да не е лесен“. Според него ще има много, които ще се опитат да спрат социалистите  по техния път.
„Но силата на левицата е в това, че тя представлява мнозинството в България. Онези 80-90%, които не могат да приемат, че крайните неравенства у нас трябва да бъдат норма и политика на държавата“, категоричен бе той.
Социалистът подчерта, че в България има лява и дясна политика.
„Лявото е на мнозинството български граждани, които искат по-справедливо, по-нормално, по-човешко развитие. Искат да има условия за децата им тук, за да не отиват в чужбина. Искат държавата да гарантира записаното в Конституцията – всеки човек заслужава право на здраве и живот, независимо от пътеката на здравната каса, независимо от това в кой здравен пакет е попаднал, че неговите деца имат право на образование и това е най-ценният капитал на България. Защото за 25 години достигнахме равнищата на неграмотност от периода след 1945 г. – в европейска България, без гражданска война. Държавата ни е слаба, защото обществото не е солидарно. Защото политиците, политическите проекти защитават частни интереси, не интересите на хората, които гласуват за тях”, категоричен бе Миков.
На провелата се среща присъстваха народният представител на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов, председателят на общинската организация в Бойчиновци Михаил Михайлов, областният председател на БСП-Монтана Жори Алексиев, членове и симпатизанти на левицата.
27.04.2016, 16:46 часа
1215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha