Социалисти от Видин в писмо до Борисов: Стига приказки и обещания

Социалисти от Видин в писмо до Борисов:  Стига приказки и обещания Отворено писмо до премиера Бойко Борисов приеха участниците в митинг-концерт „Минералният извор – бъдещето на Сланотрън”, който се проведе по инициатива на общинския съвет на БСП – Видин и кметството на селото.
„През последната година и половина чуваме, че Вашето правителство има специални ангажименти към Северозападна България, но освен приказки и обещания, до момента не сме видели нито една конкретна стъпка за подпомагане на нашия край.
Една от възможностите за развитие на региона е експлоатацията на уникалния минерален извор при с.Сланотрън, който за съжаление не е включен в Управленската програма на кмета на Община Видин за мандат 2015-2019 г., нито в Целенасочената програма за развитие на Северозападна България”, се казва в отвореното писмо, копие от което ще бъде изпратено и на кмета на Видин Огнян Ценков.
В него се настоява правителството да отпусне целево 5 млн.лв. на Община Видин за проучвателните дейности и сондиране и да положи усилия и подпомогне намирането на инвеститор за строителство на балнеолечебен център.
В митинга участваха председателят на общинския съвет на БСП Димитър Велков, общинските съветници Мария Джамбазова, Людмил Димитров и Величк Кирилов, кметове и на други населени места от общината.
Преди 57 години при сондиране за нефтени находища в село Сланотрън бликва минерална вода, построява се минарална баня и започват да прииждат болни от Видински окръг, от цяла България и съседните Румъния и Сърбия, пророчицата Ванга изпращала хора за лечение, припомниха по-възрастните участници в митинга.
Под лекарско наблюдение тук са изцелявани болести на опорно-двигателния апарат, изкълчвания, фрактури, следоперативни лечения, екземи, псориазис, подобряване на кръвообращението, болести на носо-глътката, заздравяване на рани, стерилитет и много, много други. Идваха спортисти, футболисти в подготвителния период.
През 1985 г. изворът е запечатан заради корозия на тръбите от силно агресивната минерална вода, както и поради факта, че тя се сливала с водоизточника за питейната вода на Видин и околните села.
Оттогава продължават мъките на различните общински ръководства на Видин да намерят инвеститор и направят нови сондажи според екологичните и технически изисквания.
28.04.2016, 15:52 часа
1210 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha