На бабата, отглеждала канабис да тъче килими, пак й се размина

На бабата, отглеждала канабис да тъче килими, пак й се размина Пенсионираната библиотекарка от врачанското село Михайлово, която е изправена пред съда заради плантацията с канабис, която била открита в двора й от полицията, пак се размина с присъдата. Според обвинителния акт, от началото на 2012 г. до края на юни в двора си тя е отглеждала 2683 растения индийски конопа, оценени на 56 000 лева по цени за пласмент на улицата. По думите на бабата обаче, тя отглеждала наркотичните растения, за добив на влакно.  
По време на процеса в районния съд в Козлодуй адвокатът на подсъдимата отново изтъкнал, че конопът, намерен в дома на клиентката му, не е за пушене. Свидетели от Михайлово пък казали пред магистратите, че такива растения никнат свободно из цялото село. Така на първа инстанция жената спечелила делото, но вместо да си отдъхне, прокуратурата обжалвала решението.
Преди дни магистратите от Окръжния съд във Враца пък отмениха присъдата и върнаха делото за разглеждане на друг състав в Козлодуй, тъй като първият е допуснал съществени грешки. Според окръжните съдии някои от свидетелските показания били приети безусловно, без да се проверят. Те отбелязват, че не са потвърдени сведенията, че намерените растения коноп в дома на пенсионерката са се намирали само в една част от двора й на определена площ. Вън от вниманието на съда в Козлодуй са останали показанията на съсед на подсъдимата, който твърди, че както в неговия, така и в съседните дворове, такива растения няма.
Набедената за производител на дрога пенсионерка пък била категорична, че полицейската акция в дома й е направена с цел да бъде оклеветена. Тя отричала вината си и заявявала, че не е засявала и отглеждала забранени растения. Изтъкнала пред магистратите, че никога през живота си не е нарушавала закона и е възпитала децата си в този дух. 
29.04.2016, 08:50 часа
1639 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha