Петков: Премиерът да си прибере в „Бояна“ финансовия министър, той генерира само напрежение

Петков: Премиерът да си прибере в „Бояна“ финансовия министър, той генерира само напрежение Заместник-председателят на АВБ Румен Петков осъди остро в Пловдив подписаното писмо от финансовият министър Владислав Горанов до парламентарната комисия по социална и демографска политика във връзка с приетия на първо четене закон за ветераните от войните. "Писмото е цинично и може да бъде подписано само от безродственик", каза Петков.
В становището на Министерството на финансите се отхвърля  идеята ветераните да получават безплатните си лекарства от личния лекар, а придружителите им да пътуват безплатно в градския транспорт.
"В края на миналата година ветераните, които са участвали във Втората световна война са 3 500 души. С писмото си Горанов им отрича правото на елементарно уважение от страна на държавата", категоричен е Петков. Той добави, че проектозаконът е гласуван единодушно от народните представители.
"Най-добре е министър-председателят Борисов да си прибере Горанов - в джоба или в "Бояна", където намери за добре. Министър Горанов генерира само напрежение в ключови институции", заяви още Петков.
Той критикува Владислав Горанов и за предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване.
"Това е 117-та промяна в Кодекса, а последната е от преди година. Този път обаче тя не е съгласувана с никой. Не са водени консултации и предварителни разговори с пенсионните фондове или с работодателските организации. Включително и министерството на труда и социалната политика няма становище", уточни Петков.
04.05.2016, 13:51 часа
1022 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha