Разкриха банда, крала от БДЖ

Разкриха банда, крала от БДЖ Трима мъже са извършвали системни кражби от съоръжения на БДЖ, съобщиха от областната дирекция на полицията във Враца. Двама от тях са задържани, а третият се издирва от униформените. В сряда, малко след 22 часа в полицията е получено съобщение от жител на Криводол, който заявил, че около 21.30 часа е видял, че от жп прелеза на изхода на града в посока село Уровене е извършена кражба на две акумулаторни батерии. Липсващите батерии били по 65 ампер часа и се намирали на съоръжения на прелеза.
След издирване, униформените установили, че извършители на кражбата са трима мъже от Монтана – П.Г., П.П. и М.М. От разпита на апашите полицаите разбрали, че тримата са извършили още 6 кражби на акумулаторни батерии от съоръжения на железницата. Тримата са отарашили жп съоръжения в селата Ракево, Портитовци и Благово. Откраднатото е намерено и иззето от органите на реда, като все още не е ясно колко големи щети са нанесени на БДЖ.
Работата по случая продължава, като двама от крадците са задържани за 24 часа в районното полицейско управление във Враца, а М.М. се укрива. По случая е образувано досъдебно производство.  
 
06.05.2016, 09:56 часа
2135 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha