"Левски" се разходи за три точки до Монтана

"Левски" се разходи за три точки до Монтана "Левски" се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на последния в "А" група "Монтана". Автор на единственото попадение в мача от 32-ия кръг стана Мигел Бедоя. Испанецът отбеляза в 52-ата минута, което се оказа достатъчно на "сините" да постигнат 15-ата си победа в първенството.
След минималния успех на стадион "Огоста" "Левски" събра 53 точки и поведе с цели 9 на третия "Берое", който по-рано днес загуби с 0:1 гостуването на "Черно море".
За мача в Монтана треньорът на "сините" Стойчо Стоев се довери на същите титуляри от победата с 5:1 над Черно море. Гостите доминираха през по-голямата част от двубоя, като освен попадението на Бедоя, имаха още няколко ситуации, в които обаче не успяха да преодолеят Христо Иванов. В 4-ата минута Венци Христов удари греда след подаване на Георги Костадинов и силен изстрел по земя от границата на наказателното поле. Последва пропуск на Краев, а в 17-ата минута далечен изстрел на Прохазка се отби в напречната греда и излезе в аут.
Гостите от столицата започнаха активно и втората част и попадението във вратата на "Монтана" не закъсня. В 52-ата минута Краев проби отляво, след като беше изпуснат от Йордан Тодоров, пусна топката към Венци Христов, а тя отново се върна в таланта, който почти от аутлинията подаде на Бедоя и той отбеляза отблизо - 0:1. Първоначално останаха съмнения за засада на Краев при втория пас, но повторенията показаха, че топката му беше подадена не от Христов, а от Станислав Генчев.
Най-запомнящата се ситуация до края на мача беше в 67-ата минута. Тогава домакините претендираха за дузпа. Иван Стоянов проби отляво и пусна топката към Петър Атанасов, който падна на земята, след като беше задържан за фланелката от Георги Костадинов. Съдията Ангел Ангелов обаче остана безмълвен и вбеси Емил Велев, играчите и публиката на "Монтана".
След минималната загуба финалистът за Купата на България остава на последното място в "А" група с 18 точки, на 5 зад "Пирин" (Благоевград).
06.05.2016, 20:38 часа
1190 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha