Кметът на Хайредин: Положението в общината се нормализира

Кметът на Хайредин: Положението в общината се нормализира Положението в общината се нормализира, снощи взехме мерки, съобщи кметът на община Хайредин Тодор Алексиев във връзка с обявеното частично бедствено положение в общината.
„Цяла нощ се извършваха дейности, до 4.00 часа бях там, сега пак отивам. В момента също се работи. Водата спада, каналът се оттича, системно работим и изпомпваме язовира, така че няма да има опасност за хората”, посочи кметът. На път да прелее, освен "Рогозен-1", е и язовир "Бързина".
Съвместни екипи на полицията и пожарната тази нощ предупреждаваха хората от селата Бързина, Ботево, Липница, Крушовица, Войводово и Сараево за потенциалната опасност.
Първоначалната информация сочеше, че жителите на Рогозен ще бъдат евакуирани. По-късно от вътрешното министерство съобщиха, че не се е наложило хора да напускат домовете си, съобщава Нова тв.
Въпреки уверенията на властите, че животът и имуществото им не са застрашени, жителите на Мизия се готвят за най-лошото. Пред камерата на Нова тв. те разказаха, че през нощта срещу неделя са подготвили най-необходимото и са готови да се евакуират. Твърдят, че не вярват на твърденията, че пряка опасност няма.
08.05.2016, 09:53 часа
4158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha