Момчетата от Лом грабнаха купата на „Червена чета-Радецки”

Момчетата от Лом грабнаха купата на „Червена чета-Радецки” Футболни страсти, емоции и добро настроение съпътстваха втория  Юношески турнир за купата на Фен клуба на ЦСКА „Червена чета-Радецки”, а най-щастливи бяха отборът на Лом, които станаха първи в надпреварата. Те заслужено грабнаха купата на „Червена чета-Радецки”, която им връчи легендарният треньор Димитър Пенев. Той подари на всеки играч и своята книга „ Моят живот и футбола”.
На второ място се класира тимът на СОУ „Св.св. Кирил и Методий” от Козлодуй, а третото място зае отборът на Сселановци. Четвърти останаха юношите на Вълчедръм. Специалната купа за феърплей получи отборът на Крушовица. Наградата за най-добър вратар взе Цветомир Цветков. Най-добър защитник стана Владислав Радев от Лом. За най-полезен играч бе обявен Стоян Петров от Селановци, а гол майстор на турнира, с реализирани 9 гола, стана Ивайло Иванов от Лом.
Състезанието бе за деца, родени 2001 и 2002 година, като в него участие взеха отбори от Хърлец, Гложене, Бутан, Мизия, Оряхово, Крушовица, Селановци, Вълчедръм, Баница, Лом, както и два отбора от Козлодуй. В първия ден на турнира се изиграха всички срещи между отборите, а на втория ден бяха полуфиналите и финала. В същия този ден на стадиона на Ботев парк дойдоха футболните легенди Димитър Пенев, Пламен Марков, Радослав Здравков, Красимир Горанов, Ивайло Патев и много фенове на ЦСКА. За всички участници бяха осигурени оригинални екипи за игра на фирма ”LEGEA”  и множество награди – купи, медали, футболни топки, индивидуални и отборни отличия.
Турнира завърши със среща между ветераните на Козлодуй и ЦСКА, посветена на 20-годишнината от последното участие на Козлодуй в професионалния футбол, която завърши с резултат 2:1 за козлодуйчани.
„Доволен съм как протече турнира, имахме късмет с хубаво време, имаме прекрасни гости от ЦСКА, нашите партньори, величия, легенди на отбора, прекрасни деца - 12 отбора, който направиха добри мачове с много хубави голове. Догодина ще го направим по същия начин и ще се опитаме още по-добре”, каза един от двигателите на фен-клуба Бисер Митков.
08.05.2016, 12:53 часа
1980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha