Милиардер поиска хората да се превърнат в киборги

Милиардер поиска хората да се превърнат в киборги Милиардерът Илон Мъск, който е собственик на компаниите Tesla и SpaceX заяви, че хората са длъжни да се превърнат в киборги, за да не станат „домашни котенца” на значително превъзхождащите ги по интелект роботи. Според него, при значителния прогрес в областта на изкуствения интелект, човеците трябва да разширятсвоите интелектуални възможности с помощта на цифровите технологии, за да не изостанат безнадеждно от бъдещите господари на света-роботите с изкуствен интелект.
Мъск поддържа идеята за създаване на електроннен слой в човешкия мозък, който ще ни позволи да получаваме мигновено онлайн-информация и ще увеличи нашите възможности да ерагираме. Този трети цифров слой ще работи в симбиоза с човешкия мозък и ще ни направи конкурентни на изкуствения интелект.
Според милиардера, това, че може да станем „домашни котенца” за роботите е оптимистичен вариант на сценарий на бъдещето. Доста по-вероятно е хората да бъдат в много по-лоша позиция, ако сега не вземат мерки да увеличат интелекта си. Затова Мъск вече създаде фонд от 1 милиард долара за защита на хората от изкуствения интелект.
06.06.2016, 12:56 часа
612 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha