Туристи налазиха Велико Търново

Туристи налазиха Велико Търново Тълпи от туристи се стичат през почивните дни във Велико Търново. Градът се радва на невиждан наплив от гости, желаещи да разгледат изцяло обновения исторически хълм Трапезица и да се насладят на 3D мапинг спектакъла „Величието на Асеневци“, който ще бъде представен тази вечер от 21 ч. на фасадата на Художествена галерия „Борис Денев”.
1070 туристи са минали само за един ден  през историческия хълм Трапезица. Крепостта беше отворена за посещения вчера. Официалното откриване беше на 22 септември, когато отбелязахме 108 години от обявяването на Независимостта на България, а на церемонията присъства лично премиерът Бойко Борисов.
Крепостта беше социализирана със средства, отпуснати от азербайджанската фондация „Гайдар Алиев“. Инвестицията беше в размер на 2.5 млн. лева. С тях бяха реставрирани част от северната крепостна стена, три средновековни църкви, оформена беше централна туристическа алея, която свързва горната станция на изградения фуникуляр с Южната кула.
Интерактивен експозиционен център пък представя историята на Велико Търново и Второто българско царство. В 24 витрини посетителите имат възможност да разгледат находките, открити при проучванията на крепостта. 
24.09.2016, 16:57 часа
621 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha