Община Враца призна за гафа с негодния паяк

Община Враца призна за гафа с негодния паяк Община Враца призна за грандиозния гаф със закупения автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли – паяк, който се оказа негоден. Вчера от местната администрация бяха принудени да публикуват на сайта си официална позиция по повод публикация на информационна агенция BulNews.bg, в която ексклузивно беше разкрит проблема с дългочаквания паяк. Така на практика няколко часа след публикацията от общинската администрация потвърдиха, че са платили за негоден автомобил, който не може да вдига коли.
На 14 септември кметът на града Калин Каменов и упълномощен представител на видинската фирма, спечелила обществената поръчка - „Еталон - ВБ” ООД, подписаха договор за доставка на употребяван паяк, марка „МАN”, модел L 2000 4.6 МТ и високопроходим автомобил „Land Rover” Freelander 2.0 DI. Общата цена, която общината във Враца плати за машините, е 57 800 лв., без включено ДДС, като стойността на паяка е 49 980 лв., а на джипа – 7 820 лв. Срокът бил спазен и преди дни двата автомобила пристигнали в града.
Със заповед на кмета била създадена комисия за извършване на оглед на специализираната техника. В комисията участвали експерти от общината и представител на „БДМ Ауто груп“ ООД- фирмата, която спечели обществената поръчка за обслужване на автомобилите на общинска администрация. При огледа присъствал и представител на „Еталон-ВБ", който доставил машините по договора. Станало ясно обаче, че специализираният репатриращ автомобил представлява „Пътна помощ“ с пригодено устройство тип „паяк“. При тестването се констатирало, че той не може да извършва дейността, определена в договора.
От позицията на общината става ясно, че нередности е имало и при втория поръчан от фирмата автомобил. Пристигналият във Враца „Land Rover“ е бил лошо техническо състояние и също нямало как да бъде използван за движение по труднодостъпни терени.
Заради нередностите от местната управа са категорични, че ще предприемат действия по прекратяване на договора с видинската фирма „Еталон-ВБ" и ще обявят нова процедура.
06.10.2016, 08:05 часа
2043 3
Коментари

Фифи

28.05.2017, 18:30 часа
Явно паяка е годен за определени цели, но негодници са го избирали. Смятам, че успешно може да вдигне всички тези негодници и........... по родните им места. Врачани са будни, но за мъка са родени.

Зарков

28.05.2017, 18:30 часа
Поредно недоразомение! Така купиха и бракуваните белгийски автобуси и оправдаха едни пари!Привлекли за консултант фирмата на Мито Костов/комунист и бивш комсомолски кадар/която от такава товаро-подемна техника не разбира хал-хабер! Този нов кмет май през първата година ще го запомним само с гафове, така е като във всеки началнически кабинет седят/някой спят/ пълни лаици които са верни на партията, но са тъпи, тапий закупили, а акъл не се купува!

Стефчо

28.05.2017, 18:30 часа
Кметчееее, а паричките ще върнат ли или ще пием една врачанска студена лимонада.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha