Община Борован празнува 139 години от освобождението си

Община Борован празнува 139 години от освобождението си На 25 октомври община Борован отбеляза 139 години от освобождението на селото от османска власт, с помощта на Хусарския полк под командването на полковник Барон Майендорф.  Празничното тържество  започна  с  тържествено  издигане на флага на община Борован и знамето на Република България от кмета на общината инж. Десислава Тодорова и председателя на общински съвет Иван Костовски. Те поднесоха  венец  пред  паметника „Конника“ -  символ на освобождението на село Борован.
Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова поднесе своя поздравителен адрес пред жителите на общината, след което беше отслужен водосвет за здраве. Тържественото утро продължи с официално откриване на обновената сграда на поликлиниката в селото, ремонтирана по проект на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Инж. Тодорова изказа своята благодарност към всички, положили усилия за реализирането на проекта и пожела успешна работа на практикуващите лекари и стоматолози, помещаващи се в сградата. Заедно с изпълнителя Росен Дудушки,  управител на „Строителна компания“ ООД – Враца, и председателя на общински съвет Борован, инж. Тодорова преряза лентата и прикани всички присъстващи да разгледат обновената сграда на поликлиниката. С празничен концерт на възпитаниците от детските градини и училищата на територията на общината продължи развлекателната програма за гостите.
Десислава Тодорова, връчи наградата “Почетен гражданин на община Борован“ на  Георги Гецковски. От свое име той благодари за оказаната му чест от страна на общината и общинския съвет.
Официални гости на тържеството бяха народният представител Айхан Етем, който поднесе своето поздравление към всички жители и гости на общината, областният председател на ДПС Борислав Банчев и кмета на Роман Валери Ролански. Празникът бе уважен от кметове на населените места на територията на общината, общински съветници, директори на училища и детски градини, служители на общинска администрация и много жители и гости. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи носителят на първа награда от фестивала „Пирин Фолк” 2016 г. Светлин Миланов. Тържествата бяха закрити с впечатляваща фойерверк програма.
26.10.2016, 12:36 часа
1882 1
Коментари

петко

28.05.2017, 18:30 часа
е боклук си е
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha