В Турция чакат киселинен дъжд след атаката на "Ислямска държава"

В Турция чакат киселинен дъжд след атаката на "Ислямска държава" Съществува риск от падането на киселинен дъжд в Турция заради атаката на „Ислямска държава“ срещу химически завод за производство на сяра в южните части на Мосул, съобщава турската агенция „Ихляс“, пише Пик.
Бойците на групировката запалиха завода по-рано тази седмица, вследствие на което в атмосферата се отдели серен диоксид. НАСА вече публикува карта, на която се вижда промяната в изпаренията, за които съществува риск да се превърнат в киселинни дъждовни облаци над югоизточните части на Турция. Сред провинциите, които са най-силно застрашени, са Мардин, Ширнак и Хаккари.
От турското министерство на здравеопазването вече предупредиха жителите на тези части на страната да вземат необходимите предпазни мерки при подобни метеорологични явления. В същото време от Главното метеорологично управление на Турция посочиха, че опасността от киселинен дъжд е малка, но все пак съществува.
Въпреки успокоенията на властите много от жителите на провинциите се притесняват да излизат навън по време на дъжд. Валежи може да се очакват много скоро, тъй като според последните метеорологични данни в югоизточните части на страната вече се формират дъждовни облаци.
28.10.2016, 10:50 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha