Разкриха нелегални цехове за преработка на отпадъци във Врачанско

Разкриха нелегални цехове за преработка на отпадъци във Врачанско Два нелегални цеха за преработка на отпадъци и производство на найлон са били разкрити във Враца, научи BulNews.bg.
Жители на белослатинското село Търнава подали сигнали в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Цеховете се помещавали в специално пригодени частни жилища. Хората забелязали, че от тях се вдигало много шум и дим и се усъмнили в незаконна дейност. Екоинспектори проверили информацията и разбили схемата. В помещенията са открити огромно количество найлонови отпадъци - около 1 500 килограма.
В първия незаконен цех била извършвана преработка на отпадъчна пластмаса и отпадъци от полиетиленови торбички и чували в гранулат, без необходимите документи и разрешителни. Помещението било оборудвано с 2 мелници, сепарираща вана, винтова преса, линия за щрангово гранулиране, циклон и смесител. Установено било наличие на около 1000 кг отпадъчна пластмаса, полиетиленови торбички, подготвени за преработка, и около 400 кг гранулат. Дейността на нелегалния цех е била прекратена веднага, а на нарушителя е изпратена покана за съставяне на акт.
Вторият цех е открит дни по-късно в същото село. Пристройка от метална конструкция била оборудвана с 2 мелници, сепарираща вана, винтова преса, линия за щрангово гранулиране, циклон и смесител, с които физическо лице извършва преработка на отпадъци от полиетиленови торбички и чували в гранулат. Открити са и складирани бали от отпадъчни полиетиленови торбички и чували около 500 кг, подготвени за преработка, и около 400 кг млянка.
На нарушителя е съставен акт и му е разпоредено веднага да прекрати дейността си.
04.11.2016, 08:23 часа
1845 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha