Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе във Враца

Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе във Враца Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе във Враца. Събитието е част от национална инициатива на Жени ГЕРБ в подкрепа на жените в управлението, политиката и бизнеса. Форумът бе открит от народният представител Петя Аврамова.
„Радвам се, че в залата присъстват много силни момичета, които освен жени и майки са успешни политици, ръководители и бизнес дами. Жените притежават потенциала да бъдат градивна сила във властта и управлението. Те внасят разумния компромис и повишават доверието в институциите и своите бизнес-партньори. Жените са и основната движеща сила при справянето със съвременните предизвикателства. Все повече жени активно участват в управлението, в разработването на стратегии и политики и решават сложни проблеми по пътя към правилните решения. И днес жените са нежни и любящи майки и съпруги, но и силни личности с успешни кариери”, каза Петя Аврамова.
Присъстващите над 200 дами бяха поздравени и от народния представител Десислава Атанасова.
„Жените са вдъхновение и сила. На нас ни се пада да сме и стълб на семейството, опора на децата си, но и да сме силни в политиката и бизнеса. Такиви жени са присъстващите на днешния форум. Тук сме да обменим идеи за по-доброто и успешно управление, но и да окажем подкрепа на една много силна дама – Цецка Цачева, която ще бъде първата жена президент на България”, категорично заяви Десислава Атанасова.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова представи предизвикателствата пред жените в политиката и политиката като предизвикателство пред жените.
 ”Жените в България, особено ние от ГЕРБ, сме извоювали мястото си и постигаме баланса да бъдем чути, да бъдем уважавани, нашето мнение и гласът ни да има значение в стремежа да постигаме повече. За една жена в политиката, за да се докаже, трябват двойно  повече усилия. Изключително гордо и уверено участвам в международни форуми и конференции, особено когато представяме България като добър пример за мястото на жената в бизнеса, в политиката, в които имаме силно участие, повече отколкото имат жените в развитите държави от Европа. С това трябва да се гордеем, защото в тази посока България е давана за пример. Тук основна заслуга има премиерът Борисов, който даде това доверие към нас. Точно 50 % от министрите са дами, 22 кметове на общини, 500 жени общински съветници, 150 кметове на кметства и 30 дами народни представители, което е достойно за уважение. Жените в България не просто заемат висши постове и позиции, заради Европейските директиви, а заради личностните и професионалните качества, които имаме. Да си пожелаем, първата жена президент да бъде Цецка Цачева”, заяви министър Павлова.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подчерта активното участие и ролята на жените в управлението, като гарант за успешни политики.
„В България за първи път имаме жена председател на Народното събрание, вече втори мандат – г-жа Цецка Цачева, за първи път имаме жена кмет на столицата – г-жа Йорданка Фъндъкова, в страната ни имам жени министри, народни представители, общински съветници. Хубаво е, че жените имат своите позиции и те се справят повече от успешно”, каза министър Василева.
Тя допълни, че Северозападна България е грижа и приоритет на правителството и припомни, че само по ОП „Околна среда” са инвестирани 617 млн. лева, изградени са 11 пречиствателни станции и 4 регионални системи за управление на отпадъците.
„Това носи удовлетворение във всеки един човек, във всяка една жена, защото това е инвестиция в здравето”, каза в заключение Ивелина Василева.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обобщи ролята на жените в управлението и отговорностите, проблемите и предизвикателствата по пътя към правилните решения.
„Много се радвам, че виждам толкова много успели жени. В българският парламент жените са 45, като 29 от тях са от ПП ГЕРБ. От 19 членен състав на МС, 9 са дами, като 8 са от ПП ГЕРБ. Това означава, че това е партията, която е заложила на правилния избор – на жените, които са всеотдайни, вярват в успеха, не се страхуват да рискуват и които са благодарни на тези, които са им гласували доверие”, каза Теменужка Петкова.
            Тя заяви и че правителството прави всичко необходимо за осигуряване на енергийната стабилност на страната.
„Срокът за експлоатация на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" се удължава, имаме всички необходими документи и те показват, че енергоблокът може да работи още 35 години. На път сме да приключим и темата с АЕЦ – Белене. Има решение на международния арбитраж и ние ще го изпълним. Постигнахме споразумение, което защитава в максимална степен интересите на страната. Договорихме се с „Атомстрой експорт”, че ще опростят лихвата, която се дължи от дата на излизане на решението – 167 000 евро на ден.Предстои и още една много важна стъпка – пълното либерализиране на пазара на електрическа енергия, което ще даде възможност да се постигнат конкурентни цени и те да не се определят от регулатора, а от търсенето на пазара.”         
            В дискусионния форум „100 жени в управлението” взе участие и Хилда Савчева, производствен директор на „Капаска Груп“, която представи трудностите и предизвикателствата пред жените, създали и управляващи успешно собствен бизнес и проф. д-р Соня Карабельова, заместник-декан на Философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.
Общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Враца Малина Николова заяви по време на срещата, че все повече управленски нива се заемат от жените и те посвещават силата и времето си на своята професия.
„Тези жени освен постигнатото високо ниво в кариерата си, са майки и съпруги. Балансирането между работата и семейството е цяло изкуство. Много от вас се справят по най-добрия начин и давате всичко от себе си в името на всичко това. Тези жени имат двойна кариера”, каза Малина Николова при представянето на презентацията на проф. д-р Соня Карабельова. 
В края на дискусионния форум, дамите бяха приветствани чрез видеообръщение от Цецка Цачева, под чийто патронаж се проведе събитието. 
04.11.2016, 10:15 часа
3142 4
Коментари

Цола Драгойчева

28.05.2017, 18:30 часа
Ако не беше ГЕРБ щяха да са верни на партията БКП дъщери.

evan stone

28.05.2017, 18:30 часа
koia ejenata v 4erveno ot peta snimka so sexy milf e

Учител

28.05.2017, 18:30 часа
Заздравяване на редиците. Предната вечер бяха директорите на учебни заведения.

хубава жена

28.05.2017, 18:30 часа
Тези "Успели" жени много добре знаят какво представляват, повечето от тях нямат семейства, разведени са или живеят на "съпружески начала" върху такива жени никък не е трудно да упражняваш контрол и натиск и затова са толкова много в управлението на Борисов, а той е специалист по слабите места в слабия пол. На снимките явно си личи, че отдавна са напуснали селото, но то дали ги е напуснало?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha