При спазване на всички противоепидемични мерки се проведе дискусия с представителите на образованието в Монтана /снимки/

При спазване на всички противоепидемични мерки се проведе дискусия с представителите на образованието в Монтана /снимки/ При спазване на всички противоепидемични мерки се проведе дискусия с представителите на образованието в Монтана. 
В отворения диалог с педагозите се включи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, кметът на града Златко Живков, инж. Красимира Каменова и водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Ирена Димова.
Ирена Димова заяви, че когато си изпълнил ангажиментите, които си поел пред хората преди четири години, сега е лесно да ги гледаш в очите и да поискаш отново тяхното доверие и подкрепа. 
"През 2017 г. всички в ПП ГЕРБ обещахме, че в рамките на мандата ще увеличим двойно техните възнаграждения, което вече е реалност. През следващите четири години образованието ще продължи да бъде водещ приоритет за партията ни. Нашата цел е през 2025 г. средната учителска заплата да достигне 2 500 лв, а тази на преподавателите в университетите да е 2 800лв. Залагаме разходите на държавата в образователната сфера да достигнат до 5 % от БВП на страната. Заявих, че ще продължим с инвестициите си за модернизиране и обновяване на образователната инфраструктура, защото децата на България заслужават да имат европейски условия за учебен процес. 
Ако мислите за един ден напред - вземете си храна! 
Ако мислите за една година напред - посадете дърво! 
Ако мислите за сто години напред - образовайте децата си!”, сподели с присъстващите Ирена Димова.
Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова:
"В изпълнението на управленската си програма българското правителство показа, че професионалното образование е приоритет. Ние в Министерството на образованието и науката сме уверени, че то е инвестиция в бъдещето. Този вид обучение дава своя съществен принос за развитието на уменията на 21 век, които ще са основата на реализацията в бъдеще. Професионалното обучение е добра възможност и за децата с риск от преждевременно отпадане от образователната система".

Kупуването и продаването на гласове е престъпление.
19.03.2021, 19:13 часа
1703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha