Вдигат таксите на покрития плувен басейн във Враца

Вдигат таксите на покрития плувен басейн във Враца Кметът на Враца Калин Каменов иска таксите за покрития плувен басейн във Враца да бъдат увеличени, научи BulNews.bg. Предложението си градоначалникът ще внесе на предстоящото заседание на общинския съвет.
Каменов предлага на местните сенатори цената на билетите за ползване на покрития плувен басейн в града да се увеличат. Ако до сега жителите на града плащаха 5 лева еднократно за час в басейна, то според предложените промени ще трябва да платят лев отгоре. Цената за еднократно ползване от ученици, студенти и пенсионери също скача, като от 3 лева за час става 4 лева. При месечните карти също ще има изменение. Досега врачани плащаха по 50 лева за месец, като тази такса сега ще бъде само за 12 посещения. Според изменението неограниченото ползване ще струва 60 лева.
Учениците пък ще дават 35 лева за 12 посещения или 45 лева за неограничен брой посещения. Увеличението важи и за децата в подготвителните групи, които вместо 30 лева ще трябва да плащат 40 лева. 
По-дългосрочните карти (тези за три месеца) също ще бъдат по-скъпи. Досега картата за три месеца струваше 120 лева, а след промените 36 посещения ще са на цена от 150 лева, а за неограничено потребление посетителите ще трябва да се разделят със 160 лева.
Най-осезаемо увеличение има в годишните карти, които за жителите на града скачат от 350 на 500 лева. Поскъпване ще има и при сауната. Вместо с 6 лева мераклиите да се потят ще трябва да се разделят с 8 лева на час. Промените засягат и услугите – масаж, ползване на воден коридор и покритата лекоатлетическа писта.
Освен промяната на цените в плувния басейн и лекоатлетическата писта, кметът е предложил да се въведат и нов вид услуги - посещение на къща-музей „Баба Илийца“.
С предложеното увеличение се цели да се осигури ръст и устойчивост на приходите на общинското предприятие. Каменов допълва, че покритият плувен басейн е единственият такъв във Враца, който обслужва както гражданите, така и всички спортни клубове по плувни спортове за тренировъчна и състезателна дейност. Обслужването на такъв широк спектър от ползватели – предимно деца, изисква адекватна поддръжка на съоръженията. Покритата лекоатлетическа писта също е единственото съоръжение за този вид спорт в града. При санирането й е изградена нова отоплителна инсталация с гориво метан, което налага калкулиране на нови цени на услугата. Като пазарен аналог, тези цени не превишават средните за страната.
„Следва да се отбележи, че всички цени на услуги са разработени при съобразяване разходваните средства за обезпечаване на предлаганата услуга, като се цели цените да покриват себестойността на услугата и разходите по извършването й, и да генерират приход, който да се отчита към общинския бюджет“, пояснява кметът.
10.12.2016, 08:40 часа
5823 2
Коментари

Пурко

28.05.2017, 18:30 часа
На неграмотни идиоти като теб, такъв кмет им се полага!

anonimen

28.05.2017, 18:30 часа
мама ви деба шибано тъпо управление. Кой ша ходи разликата 10лв. Тия са тъпи, шибани педали дебаа и кмета дебаа за ко го праи тва е?/ Галош е тоз кмет
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha