''Монтана'' загуби от ''Славия'' и затвърждава последната си позиция

''Монтана'' загуби от ''Славия'' и затвърждава последната си позиция Отборът на ''Славия'' постигна успех с 2:0 над ''Монтана'' в мач от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Това е шеста победа за белите в шампионата, а основните виновници за това са Николай Димитров и Валери Домовчийски, които реализираха попаденията в срещата на стадион "Васил Левски". 
Първият гол заби Хичо, след като матира Христо Иванов с мощен шут с левия крак. Красивото попадение е първо за бившия играч на ''Левски'' с екипа на "белите". Интересен факт е, че това е 10-ият различен голмайстор за тима през този сезон. Крайният резултат оформи Домо в 48-ата минута, след като излезе очи в очи с капитана на гостите и с лекота заби четвъртия си гол в шампионата.
Положението в ''Монтана'' остава критично. Играчите на Атанас Джамбазки са в серия от четири поредни загуби. Сините остават на последното място в таблицата с актив от едва 8 точки. 
Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите в село Хитрино, където тази сутрин експлодираха цистерни с пропилен и пропан-бутан. В резултат на взрива загинаха петима души.
В 17-ата минута дойде и първата ситуация пред играчите на ''Монтана''. Петър Атанасов засече центриране, но опитът му мина встрани от вратата. Малко по-късно Иван Минчев получи възможност да накаже бившия си отбор, но халфът не успя да стреля. В 40-ата минута Маркиньос пробва да изненада от пряк свободен удар младия страж на ''Славия'', но опитът му бе твърде слаб, за да затрудни Антониос Стергиакис.
Последната интересна ситуация за първата част на стадион "Васил Левски" дойде в 44-ата минута, когато Омар Абуд засече перфектно центриране от корнер, но Шоко изчисти кълбото от голлинията.
Второто полувреме започна по перфектен начин за домакините, след като в 48-ата минута Валери Домовчийски направи резултата 2:0. Той получи извеждащ пас от Иван Минчев и с лекота заби своя четвърти гол в Първа лига. В 65-ата минута Петър Атанасов проби отдясно и центрира в наказателното поле, където бе Стивън Петков, но голаджията не успя да засече подаването.
В 69-ата минута Сергей Георгиев също опита да накаже белите, но ударът му бе спасен от Стергиакис. Малко по-късно Николай Димитров бе близо до втория си гол в срещата, но след като влезе остро в наказателното поле, Хичо шутира твърде силно и високо над вратата. В 80-ата минута Омар Абуд получи втори жълт картон и остави "белите" с човек по-малко. Това бе и последната по-интересна ситуация в сблъсъка от Първа лига.
10.12.2016, 15:59 часа
627 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha