Приеха Враца да има денонощна „Синя зона“

Приеха Враца да има денонощна „Синя зона“ Днес общинският съвет във Враца прие на първо четене промените в наредбата за Синята зона в града. Решението бе взето с 27 гласа „за”, трима бяха „против”, а 5 гласуваха „въздържал се”.
По-голяма част от местния парламент се обедини около тезата, че с новите драконовски мерки, които ще вземе общината срещу неправилното паркиране, ще бъде въведен ред в града. Имаше и недоволни от промените, които изтъкнаха, че такова чудо няма никъде по света.
С промените, заложени в наредбата, зоната около площад „Христо Ботев”, както и отсечката по бул. „Христо Ботев”, става 24-часова синя зона с цена от 1 лев на час. Зоната ще бъде оборудвана с бариера, като таксуването се извършва по електронен път. Контролът ще се осъществява чрез видеонаблюдение. Очакванията на местната управа са приходите от талони в тази зона месечно да скочат до 2 500 - 3 000 лева или около 30 000 - 35 000 лева годишно.
Паякът, който местната управа трябва да достави, ще следи за неправилно паркирали автомобили, а санкциите за нарушителите ще бъдат по-солени от досегашните. 
20.12.2016, 16:17 часа
4579 2
Коментари

GOGATA

28.05.2017, 18:30 часа
PO GOLEMA PROSTOTIA OT TAS GOSPODA OPRAVLIAVA6TI NE MOJAHTE DA IZMISLITE SME6NICI I NEKADARNICI

Врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
Господа Общинари ! За реда в държавата и в частност Враца трябва да се грижи Полицията а не Паркинги и гаражи.Не гледате ли телевизия ? Не виждате ли какво става по света ? Хората се стремят да махнат колите от площади,паркове а Вие какво правите ? Вкарвате ги там където е пълно с хора.Такава простотия,такова невежество няма.Мозъците Ви къде са ? За какво вземате заплата ? Да се подигравате на тези които Ви избраха ли ? Гордеите се,ще останете в историята като най голямите некадърници управлявали Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha