Ивайло Петров провери готовността на службите в Монтана за лошото време

Ивайло Петров провери готовността на службите в Монтана за лошото време Във връзка с метеорологичната прогноза за ниски температури и снеговалеж, които биха създали критична обстановка на територията на област Монтана и с цел подобряване на координацията между институциите при евентуална бедствена ситуация, областният управител Ивайло Петров свика днес заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния и общинските щабове на територията на област Монтана. На срещата, която се проведе в заседателната зала на Областна администрация – Монтана присъстваха зам. областните управители  Нина Петкова и Бойко Благоев, директорът  на Областно пътно управление, представители на ОД на МВР, РД ПБЗН, Зонално жандармерийско управление - Монтана, Областен отдел „Автомобилна администрация",  РЗИ – Монтана, Хидрометеорологичната обсерватория – Монтана, Районен център 112 –Монтана, БЧК, ЧЕЗ  и  снегопочистващи фирми.
По време на заседанието всички институции докладваха за готовността им за работа по време на  зимна обстановка в региона .
От Областен отдел „Автомобилна администрация"имат готовност за пренасочване на наряди и да бъдат излъчени такива, за подпомагане органите на МВР, при нужда,  в най-критичните точки в региона.
От Хидрометеорологичната обсерватория – Монтана съобщиха, че през следващите 2 дни – 5 и 6 януари на територията на област Монтана се очаква снеговалеж, но без снегонавявания. Ще има  умерен до силен западен вятър. Най- ниските температури, които се очакват за областта са от -5 до -15 градуса в по-ниските части на региона. От вторник – 10 януари ще започне повишение на температурите. През третото десетдневие на месец януари температурите ще са  близки до тези за месеца, а валежите ще бъдат предимно от дъжд, за равнините и от сняг за планинските части. Месец февруари се очаква по-топъл в сравнение с изминалата година, но с повече валежи.
5 и 6 януари са не учебни за училищата и детските градини заради големия брой на остри респираторни заболявания и обявената грипна епидемия от вчера в област Монтана. Ако се увеличи броят на заболелите, грипната ваканция ще бъде удължена, заяви директорът на РЗИ – Монтана д-р Елена Борисова. Ограничават се  посещенията в болниците, женските консултации, както и публични прояви с масово участие на деца и ученици, добави д-р Борисова.
04.01.2017, 17:45 часа
1985 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha