Теменужка Петкова опроверга БСП и отрече, че ще има режим на тока

Теменужка Петкова опроверга БСП и отрече, че ще има режим на тока Искам напълно да опровергая всички инсинуации, че ще има режим на тока. Тези спекулации със страховете на хората го правят БСП. Не е колегиално и не е етично да се правят тези неща и да се плашат хората. Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова в сутрешния блок на Нова телевизия.
Износът на ток е временно спрян. Това се прави, за да си гарантираме енергийната сигурност - всичко е под контрол, това са превантивни мерки. Подобно нещо направи и Гърция и Румъния, увери енергийният министър в оставка.
Да, действително искахме помощ от Букурещ, но ни отказаха защото и там има свръхпотребление и не могат да задоволят техните си потребности, поясни още тя.
Няма как да бъда спокойна като министър на енергетиката, но поне сме направили необходимите проверки и сме сигурни, че можем да реагираме при аварийни ситуации с тока, причинени от усложнена зимна обстановка, поясни Петкова. 
Ще проверим всички въглищни централи, които не успяха реагират адекватно по време на студовете. Ако се докажат нарушения, то санкции категорично ще има, закани се Петкова.
14.01.2017, 08:59 часа
775 1
Коментари

поредната лъжа

28.05.2017, 18:30 часа
Корнелия Нинова, по известна като "леля Кури" или "госпожа лъжа" и нейното обкръжение отново в типична антибългарска акция- постоянно в неуспешни опити да създават неоправдана паника!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha