Албания се готви за режим на тока

Албания се готви за режим на тока Албанският премиер Еди Рама предупреди албанската общественост, че са възможни ограничения на електроенергията, тъй като, както каза той, Албания не е получила достатъчно електроенергия.
Той допълни, че правителството е подготвило план за аварийно спестяване на електроенергия, който предвижда ограничаване при нужда.
Посочвайки примера на Германия, където, както каза, информираността на гражданите е на високо ниво и където германците са започнали да вземат по-кратки и по-рядко душове, Рама помоли гражданите да пестят електроенергия.
Дневното потребление на електроенергия в страната е около 25 милиона киловатчаса. При благоприятни хидрологични условия нуждите се задоволяват от производството на каскадата на река Дрим, където има три водноелектрически централи, Фиерца, която е втората по големина на Балканите след тази на Дунав, след това Коман и Вау те Дейес.
Поради неблагоприятната хидрология, поради сушата, която доведе до намалено производство, но и повишената цена на електроенергията, през март тази година правителството прие заповед, с която се изключва осветлението на обществени сгради, улици, площади и магистрали във всички градове и села. 
25.07.2022, 09:13 часа
448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha