Бунт във Врачанско! Хора стягат протест срещу кмета си /снимки/

Бунт във Врачанско! Хора стягат протест срещу кмета си /снимки/ Близо 100 човека от врачанското село Згориград се стягат за протест срещу кмета си, научи BulNews.bg. Причината са непроходимите при зимни условия пътища в селото, липсата на улично осветление и ограничения достъп на сметоизвозващите машини до кофите за боклук.
Недоволството на хората ескалирало от отношението на селския първенец Асен Петров, който се отнасял грубо към хората и не взимал под внимание оплакванията им. Когато снегът буквално затрупал Згориград, жителка на селото му се обадила, за да го попита кога ще бъде почистено, а той й затворил телефона. На майки, водещи децата си в детската градина в селото, пък местният първенец казал да хващат лопатите и да поразринат снега около детското заведение. Хората се оплакват от най-различни неуместни коментари на кмета, като са категорични, че изказванията му са недопустими.
Заради проблемите в селото хората са организирали подписка, в която до момента парафите са си положили 85 човека. За сега гневните згориграждани не искат оставката на кмета, а само да се справи с критичната ситуация в селото час по скоро. Заради проблемите в селото жителите са поискали и среща с кмета на Враца Калин Каменов, която е насрочена за днес.
Потърсихме за коментар кмета на Згориград Асен Петров. Той заяви пред репортер на медията ни, че нападките срещу него са на лична основа. Преди Нова година няколко жители отишли при него с молбата да им позволи да отпразнуват рождения ден на 17-годишен младеж в местния младежкия клуб. Кметът им отказал, защото на купона нямало да има възрастни. Седмица след това започнали нападките срещу него.
Асен Петров отрече да е обиждал и да се е държал арогантно с който и да било от жителите на селото, като изрази и съмнения относно истинността на подписката и данните в нея.
По обвиненията за неразчистения сняг и проблемите с уличното осветление кметът обясни, че селото е проходимо при зимни условия и се чисти доколкото е възможно, а уличните лампи се подменят поетапно. 
За финал Петров заяви, че лично той е чистил снега около детската градина, за да може да бъде доставено гориво за отопление и не е карал майките каквото и да е.  
19.01.2017, 08:25 часа
14393 6
Коментари

ел чапо

28.05.2017, 18:30 часа
тия дебелогъзи и плиткоумни майки вместо да реват да хванат верно по една лопата и да почистят.АКо живеехме в строя по който реват да се върне щяха да ги строят на момента.

.

28.05.2017, 18:30 часа
Господа четящи и пишещи във форумите,относно казуса,че хора протестират срещу кметовете си искам да ви дам информация,че тези подбуди ги правят БСП членове и активисти,за да се нагнетява напрежение в обществото и те да излязат като спасители на хората,това се прави и в община Криводол,където двама въртоглави овни ходят по селата ,правят събрания,обещават хиляди лева за пенсии,лъжат горките невежи и те ги гледат като дрогирани,вина трябва да се търси точно на такива "напреднали"активисти от БСП.

куку

28.05.2017, 18:30 часа
на тия магаратаре.....и тръпм... да им докарате нема угодия нема по прости завистливи егоистични и капризни хора а защо ли няма там цигани....защото по големи цигани от тех няма

Мария

28.05.2017, 18:30 часа
Попитайте кмета защо втори ден данъчно и просвета не работят след експеримента да се прави асансьор сградата на кино Метропол остана без ток и парно

aaa

28.05.2017, 18:30 часа
какво искате от един пияница бензинджия?

Згориселянин

28.05.2017, 18:30 часа
А, Враца спи.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha