Женски бой в турския парламент заради законодателни промени /видео/

Женски бой в турския парламент заради законодателни промени /видео/ Три депутатки бяха откарани в болница след избухналия бой между жени- народни представителки в турския парламент. Юмручните сблъсъци избухнаха след като независимата депутатка Айлин Назиака се привърза с белезници към парламентарната трибуна, като знак на протест срещу приетите промени в законопроект, определящ правата и задълженията на президента на страната, съобщи вестник "Хюриет".
"Исках да говоря с депутати от Партията на националното действие, ползвайки официалното ми право на протест. Реших,че те може да застанат до мен и да кажат "не" на промените, касаещи правата на президента и неговите хора", признава по-късно Айлин. Тя се привързва към трибуната с белезници. Но това довежда до разменени остри думи и физическа агресия между дами депутатки от управляващата Партия на справедливостта и развитието и видни турски опозиционерки.
След като Назиака се привързва към трибуната, жените от Партията на справедливостта и развитието тръгват да я отключват. Но в същия момент се намесват дами от опозицията, които нямат против белезниците.
В мелето се оказват Шафак Пави от Републиканската народна партия, Бурку Челик Озкан и Милик Басмаш от Народно демократичната партия, Первин Булдан от Партията на Справедливостта и развитието.
Первин и Озкан са ранени, както и Назиака. Шафак Пави е с извадена протеза на единия крак, а Булдан е хоспитализирана заради удар в гърдите й, който е предизвикал аритмия.

 
20.01.2017, 13:20 часа
461 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha