Кметове на монтански села внесоха с подписка срещу ТИР-овете

Кметове на монтански села внесоха с подписка срещу ТИР-овете Хората от четири села  искат ТИР-овете да престанат да унищожават къщите им, да застрашават живота и спокойствието им.
Кметовете на Славотин, Д-р Йосифово и Студено буче внесоха подписки в няколко държавни и общински институции в Монтана с настояване да бъде пренасочен тежкотоварния трафик от републиканския път, които минава през тези села, към главен път Е-79. Това съобщи Нина Петкова – заместник областен управител на Монтана.
Въпросният път ІІІ 112 свързва Видин и Монтана. 50-километровото му трасе преминава през десетина села и е предпочитан от тировете пред първокласния международен път Е 79. Това предпочитание обаче излиза твърде скъпо на хората от селата. Станалите катастрофи през последните две години нанасят не само щети на имотите им, но взимат и жертви.
Очаква се в края на тази седмица представители  Агенция „Пътна инфраструктура“ на място да обсъдят какви да бъдат предприети мерки. Всички институции в Монтана подкрепят искането на хората от четирите села за пренасочване на движението.
07.02.2017, 12:27 часа
2054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha