Строителен инженер с нова версия за драмата в тунела Ечемишка: ТИР-ове са причина за падането на лампите

Строителен инженер с нова версия за драмата в тунела Ечемишка: ТИР-ове са причина за падането на лампите Агенция "Пътна инфраструктура" е предоставила пълния доклад за състоянието на тунелите по републиканската пътна мрежа на регионалния министър. Предстои министърът да се запознае с резултатите и да ги обяви официално. Междувременно окръжният прокурор на София Наталия Николова заяви за БНТ, че всички длъжностни лица, без значение бивши или настоящи, които имат каквото и да било отношение към поддръжката и безопасността на тунела "Ечемишка", ще бъдат разпитани.
В сигнал до Националната телевизия строителният предприемач Юлиян Инджов твърди, че извънгабаритни ТИР-ове масово преминават през тунелите и рушат осветлението и конструкцията. Фирмата на Инджов ремонтирала три тунела по пътя Асеновград-Чепеларе.
"Коли с извънгабаритен товар непрекъснато нарушаваха правилника за движение по пътищата. Тоест те се движеха с извънгабаритен товар над максимално разрешената височина 4,5 м. Това нанасяше щети на тунела - и на конструкцията, и на лампите", обяснява строителният инженер и собственик на строителна фирма
Инджов се принудил да монтира рамка със стандартни размери преди тунела, но извънгабаритните ТИР-ове упорито нарушавали забраната.
Според Инджов, корозията не е причина осветителното тяло в "Ечемишка" да падне в трагичния неделен ден. " Лично аз преди два дни бях на тунела и трябваше да пратя работници, които да демонтират, и ги попитах колегите, които вече бяха там как върви работата - оказа се, че няма нито едно място, където те са работили, конструкцията да е паднала толкова лесно", допълва Инджов.
11.02.2017, 14:34 часа
3007 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha