Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника

Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника "Очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена до медиите.
По думите му последната подобна атака е от преди ден от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, "който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. "При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България", отбеляза Станишев.
Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха "против". Така постъпиха и някои депутати от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха "против" или "въздържал се".
"Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо“, посочи Станишев.
Той разкритикува групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, че са гласували под строй  в подкрепа на СЕТА.
"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен.  Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев.
 
19.02.2017, 12:04 часа
932 1
Коментари

иван

28.05.2017, 18:30 часа
Да попитам Станишев по какви причини уволни госпожа Нинова ,когато той беше премиер по времето на тройната коалиция,от ясно по-ясно го е заявил в публичното пространство,че е за измами и далавери като зам министър на икономиката и сега същият този с деменция явно я предлага за премиер на държавата ни,няма как да стане,ще се повтори сценария от Румъния
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha