Нинова: Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите

Нинова: Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като стана ясно, че парламентът е решил окончателно - великденски добавки ще има за пенсионерите под линията на бедност. Те ще бъдат под формата на еднократна помощ от 100 лева. 
"Възрастните хора имат нужда от подкрепа по време на празниците. Те са несправедливо ощетени от грешки в пенсионната система. Трябва да се използва всякаква възможност, за да бъдат компенсирани", каза тя. 
Нинова отбеляза, че ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са гласували наполовина тяхното предложение. Припомняме, че от БСП предложиха по 100 лева за пенсионерите под линията на бедност и по 50 лева за останалите. 
По думите й това е грешка и се ощетяват близо 1.5 млн. български пенсионери. 
Нинова припомни, че когато са участвали в управлението с ПП-ДБ за първи път в най-голямата криза - началото на войната, се е взело решение да се дадат по 50 лева за всички пенсионери. 
"Абсолютно неразбираемо е поведението на ПП", каза лидерът на БСП и уточни, че те ще продължат със своите политики за бедност и борба с неравенствата. 
Във връзка с изказването на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите, Нинова каза: 
"Доказателство е, че правителството е на Бойко Борисов и им казва, какво да правят. Да се оправят. Ние сме абсолютна алтернатива на това, което се случи, като се започне от промяната на Конституцията и се стигне до назначаването на политически кабинет в, чиято обективност по значение на изборите се съмняваме". 
Лидерът на БСП заяви, че от БСП се съмняват в достоверността на машините за изборите. "Против сме да се отваря Изборния кодекс и да се променя. Няма време", категорична е тя. 
12.04.2024, 12:36 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha