Невиждано! Масов бой в „Бирхале“ във Враца, 30 души се млатиха като за последно

Невиждано! Масов бой в „Бирхале“ във Враца, 30 души се млатиха като за последно Масов бой е имало в петък срещу събота във врачанския бар „Бирхале“, научи информационна агенция BulNews.bg. Инцидентът е станал около 5 часа сутринта и в него са участвали повече от 30 човека, разказаха свидетели на невижданото меле.
Всичко започнало със закачки между съседни компании, които бързо преминали в масов бой между гостите в скандалното заведение. От едната страна били приятелите на Светлин Чикията, а от другата - хората на кик боксьора Вени. Същата вечер във Враца имаше боксова гала вечер и заради това в града били пристигнали на гости спортисти от Монтана. Започнал жесток ръкопашен бой, който постепенно се пренесъл и по стълбите на заведението, и пред него. Трите мутри, които уж работят като охрана на "Бирхале", се скрили в тоалетните и излезли едва след края на инцидента.
От персонала на дискотеката подали сигнал на тел.112, но пристигналите полицаи при вида на мелето избягали за подкрепление. След минути дошли още две патрулки, но служителите на реда се стъписали и просто стояли отстрани и гледали побоя.
Скандалното е, че след подобен масов търкал няма нито един арестуван, въпреки че част от участниците в него са постъпили за лечение в болницата. Шефът на районното Георги Митов е сред близките приятели на собственика на заведението Николай Петров - Ники Турчето и това е единствената причина тежкият инцидент да не фигурира в официалния полицейски бюлетин. Интересно, дали масов бой с участието на повече от 30 души не е хулиганско поведение, извършено с особена дързост към обществото и защо тази формулировка се използва при по-незначителни случаи, а сега не? Има ли цена демонстрираният двоен аршин от Георги Митов, колко е тя и кой я плаща?
Врачанският бар „Бихале“, който е част от хотелски комплекс „Хемус“ , отдавна е кръстен от хората в града „Бара на смъртта“. Точно на неговите стълби охранителите Иван Каменов-Цофъра, Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата убиха на 30 август 2013 г. по особено жесток начин 16-годишния Николай Димитров. В началото на септември същата година това бе последното място, на което бе видян жив 19-годишният Стефан Георгиев, който по-късно бе намерен мъртъв пред терасата на апартамента си. Тогава полицията бързо съобщи, че става въпрос за самоубийство, но в обществото упорито се коментираше, че отношение към случая имат големият син на Ники Турчето и част от арестуваните по-късно охранители.
Случаят от петък срещу събота е скандален не само заради мащабите на инцидента, но и заради опита на шефа на районното управление във Враца Георги Митов да го прикрие. Повече от наложително е министърът на МВР Пламен Узунов да преразгледа временния статут на компрометирания си подчинен и на възловия пост да бъде назначен почтен човек, който не е под влиянието на Ники Турчето. Ако е останала поне малко държавност във вътрешното министерство, това трябва да стане незабавно…
05.03.2017, 13:59 часа
69918 17
Коментари

Краси

28.05.2017, 18:30 часа
Нищо ново под Околчица...

iii

28.05.2017, 18:30 часа
Е да-кой победи?

МАНОЛ

28.05.2017, 18:30 часа
Е кой би в карйна сметка?

КАМЕРАТА НА БИРХАЛЕ

28.05.2017, 18:30 часа
НИЩО НЕ ВИДЯХ !

Господ да ни пази

28.05.2017, 18:30 часа
Полиция у Враца баце вече нема. ДПС шефо на полицаите търчи само по партиините централи да се спасява. Оправайте се сами, a па тия нека са фалат кви отличници са и ка ни вардат.

дядо Йоцо

28.05.2017, 18:30 часа
Във Враца отдавна се стимулират "Бойните спортове", а там е пълно с простаци които търсят да си изкарат агресията, развъдник на кримиконтингента! Какво прави Общината - тя стимулира бойните прояви, както финансово, така и предоставя помещенията

svidetel

28.05.2017, 18:30 часа
pepi policaq beshe tam vidqhme go vsichki

jitel

28.05.2017, 18:30 часа
Бирхале ли бе баце там къде ората гледат с ококолени очи все едно всичко е техно а всъщност са селски бекове и помяри , курви като на световно наркомани и боклуци , там требва да има над 10 човека охрана за тия олигофрени и скапаняци !

Оня

28.05.2017, 18:30 часа
Тва е една селска долнопробна кръчма както и са долнопробни хората които я посещават , полицията одавна знаем че абсолютно нищо не става от нея и полицай са станали най големите тревомани и утайки за какво иде реч не ми се пише ПРОСТ НАРОД ТВА Е

ссс

28.05.2017, 18:30 часа
Все пак сме Врачани , следователно името на заведението не ни касае МОЕ СЕ БИЕМ и у РАДЕТО , ако нема каде !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha