Зараза! Вижте колко врачани паднаха в ръцете на туберкулозата и варицелата

Зараза! Вижте колко врачани паднаха в ръцете на туберкулозата и варицелата 8 човека са се разболели от туберкулоза във Врачанско от началото на годината, показва справка от отчетите на регионалната здравна инспекция, научи BulNews.bg. Болните са от целия регион, а добрата новина е, че през последната седмица е регистриран само един нов случай на туберкулоза. По това време на годината заболелите от нея се увеличават, не ставало въпрос обаче за епидемия, а това било в рамките на нормалната заболеваемост, твърдят лекари пулмолози.
Продължава и бумът на чревни инфекции в областта. Притеснителна е обаче статистиката, че от началото на януари на територията на област Враца заразени с варицела са 80 човека, като е характерно за зимния сезон заразното заболяване да има по-високи стойности.
Не е малка и бройката на врачаните, заразили се с ротавирусни инфекции – 8 случая и ентероколити - 14 случая. От началото на януари 4-ма врачани са заболели от скарлатина, а по един са случаите на заразени с хепатит С-1 и вирусен хепатит Б-1.
10.03.2017, 15:48 часа
1783 1
Коментари

Вари-Цела Тубер-Кулознова

28.05.2017, 18:30 часа
И колко врачани са паднали в дупките врачански /да живее европата/ , и гнусната мръсотия по улиците = на кой-знае какъв африкански стандарт и това , че ще направя карта на тоя град , където кучетата ще те изядат , но затова пък тротоари - НЯМА !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha