Откриват уникален демонстрационен център и пречиствателни станции във Враца

Откриват уникален демонстрационен център и пречиствателни станции във Враца Проект „Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води (JIИTПOB)“ ще бъде открит до края на месеца във Враца и е първият, който се реализира в страната. Средствата за изграждането са предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от бюджета на министерството за 2016 г., по програма 4 „Устройствено планиране, геозащита, водоснабдяване и канализация” и са на стойност 180 000 лева. Центърът се намира на територията на Пречиствателната станция във Враца. Към него има и три локални пречиствателни станции, дарени от немска фондация, като едната ще се намира в село Згориград.
Проектът „Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води (JIИTПOB)“, Враца има за цел да се създаде център за децентрализирано пречистване на отпадъчни води, като комбинация от модулни пречиствателни станции за отпадъчни води /МПСОВ/, работещи по различни технологични схеми, съответно изискващи различна поддръжка и система за обслужване, за да предложи на пазара възможност за реализация на устойчиви технологии за децентрално пречистване на отпадъчни води.
Центърът ще бъде използван за обучение и образование на различни аудитории от страната и чужбина.
Възможните целеви групи са, както производители и доставчици на модулни пречиствателни станции за отпадъчни води, така и експерти по контрол, експлоатация и поддръжка на децентрализирани системи, университетите и институциите, органите, изискващи одобрение  на такъв тип системи и други.
13.03.2017, 16:46 часа
1426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha