Осъдиха младата Бони и дъртия Клайд от Берковица

Осъдиха младата Бони и дъртия Клайд от Берковица Млада ромка и възрастният й съучастник, врътнали сцена като от екшън филм, се разминаха със затвора, научи BulNews.bg. Бони и Клайд от Берковица бяха изправени на подсъдимата скамейка заради кражба на автомобил с огнестрелно оръжие. Те се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата.
Екшънът се разиграл на 10 август през нощта в местността "Сечен камък" край Берковица. 54-годишният Светлозар Радулов бил помолен от млада циганка да закара срещу заплащане възрастния й спътник в болницата в Монтана. Човекът се съгласил и тримата потеглили с лекия му автомобил "Опел Астра" към здравното заведение в областния град.
По пътя обаче старецът, който уж трябвало да бъде закаран за лечение, извадил пистолет и заплашил шофьора, че ще го гръмне, ако не му даде колата. Берковчанинът се оказал притиснат от криминалното дуо и бил принуден да даде автомобила си. Те го изритали и отпрашили в неизвестна посока.
Измаменият веднага се обадил в полицията и на местопроизшествието пристигнали униформени, които направили оглед и пуснали колата за издирване.  След разследване ченгетата заловили бандитите и открили зарязано возилото.
22-годишната Наташа А. и 82-годишният Георги Л. са от Берковица. Жената е безработна, с начално образование и преди това не е имала криминални провинения. Съучастникът й пък е пенсионер, вдовец и също до момента не осъждан. Не е ясно защо двамата са решили във въпросната нощ да разиграят зрелищния екшън.
Заради подвизите си ромката получи условна присъда от година затвор, а съучастникът й - две, заради притежанието на огнестрелно оръжие, без да има разрешение за него. Двамата ще трябва да платят и по 263 лева разноски по делото.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.
16.03.2017, 08:30 часа
3214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha