Община Борован си избра здравен медиатор

Община Борован си избра здравен медиатор Община Борован в партньорство с Национална мрежа на здравите медиатори подписаха споразумение за сътрудничество по проект на Европейската програма за партньорство в общността на ГлаксоСмитКлайн - Подобряване на здравния статус на ромските общности в Централна и Източна Европа „Заедно за по-добро здраве - за нас, от нас“, като изпълнител по проектът е Мрежата. Една от основните дейности е избор и назначаване на здравен медиатор, които да реализира дейности в сферата на здравеопазването, насочени към ромската общност.
Национална мрежа на здравните медиатори осигурява безплатно обучение на здравният медиатор, както и заплащане по граждански договор на избраното лице на половин работен ден. На основание конкурсен принцип за здравен медиатор бе избрана Мария Красимирова Георгиева от село Малорад, която показа най добри резултати в конкурса и се класира на първо място сред четирима кандидати, явили се на конкурса.
Предстои обучение за придобиване на професионална  квалификация за длъжността „здравен медиатор“, което ще се проведе от 20 март до 2 април в София.
Участие в комисията по избор на здравен медиатор взе лично проф. Ивайло Търнев – професор по неврология в два университета – Медицинския университет в София и Нов български, а също така и председател на фондация “Здравни проблеми на малцинствата”, вдъхновител и основоположник на професията на „Здравен медиатор“ . 
16.03.2017, 13:38 часа
1332 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha