Козлодуй с хепънинг "на тъмно" в Часът на Земята

Козлодуй с хепънинг "на тъмно" в Часът на Земята По повод деветото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” – на 25 март, събота, от 20 часа на площад „Христо Ботев” в Козлодуй, ще с проведе хепънинг „на тъмно”. Свещи, инструменти за джамборе и огнено шоу са подготвили младежите от Младежки общински съвет. Участие ще вземе огнена група „Феникс” към ЦЛР „БАрака”. Огнена клада, пускане на фенери и светещи балони, са част от инициативите на младежите от общината. Те ще отправят своя призив за по-устойчиво бъдеще на планетата.
Събитието е подкрепено от община Козлодуй.
Администрацията призовава гражданите да изгасят осветлението си в рамките на час, за да бъдем съпричастни към климатичните промени. Уличното осветление и това на сградата на община Козлодуй също ще бъде спряно за час в периода 20.30 – 21.30 часа.
По време на инициативата „Часът на Земята”, милиони хора от целия свят изключват осветлението в домовете си за един час, а публични сгради притъмняват фасадите си в знак на символичен жест и съпричастност към проблемите на промените в климата.
Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата израства в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Часът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
22.03.2017, 10:05 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha