Трескава подготовка за 1 април в Кула

Трескава подготовка за 1 април в Кула Читалище „Просвета 1882“ в Кула усилено подготвя традиционния първоаприлски концерт – забава, посветен на Деня на  хумора, сатирата, забавата, шегата и лъжата. Това е специалният ден в годината, когато можем да се пошегуваме съвсем безнаказано с нашите приятели и близки и да им спретнем весел номер.
От 1991 г. досега на 1 април в читалище „Просвета“ – Кула се провежда хумористична  програма с много музика, танци, песни и забавни скечове. Първото  издание е било с логото: „Нящо мяшано“, популярна фраза от кулския диалект. Тази година организаторите все още умуват над наслова на концерта, за да се получи нещо наистина оригинално, забавно и разбира се, свързано с местните хумористични традиции.
Празникът включва  хумористични авторски миниатюри и скечове, подготвени от театралния състав към читалището, изпълнения на танцовите състави в три възрастови групи, изпълнения на двете групи за модерни танци към културното средище и песни на хора за народно пеене. Хубава изненада за всички посетители ще бъде участието на емблематичния за Кула музикален състав „Живите въглени“.
Входът е свободен, в чест на 135-годишнината на читалището, която ще бъде тържествено отбелязана през месец юни тази година.
Въпреки че 1 април не е официален празник, кулчани го харесват и почитат и вече 26 години в големия салон на читалището се събират млади и стари, за да се посмеят и погледат изпълненията на самодейните колективи.
Читалищното настоятелство и ръководството канят всички граждани да присъстват на празника на 31 март от 18.30 часа в салона на читалището.
29.03.2017, 11:49 часа
454 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha