Полицаи провеждат информационна кампания във видински села

Полицаи провеждат информационна кампания във видински села С наближаването на Великден и Гергьовден, в региона започва активната търговия с домашни животни – агнета и ярета.
По разпореждане на старши комисар Янко Янколов – директор на ОД МВР–Видин, полицейските служители провеждат срещи с кметове, кметски наместници и жители на малки и отдалечени населени места. Активната превенция - разяснителни беседи и насочване вниманието на възрастните хора към рисковете при продажба на домашни животни в дните преди големите християнски празници, цели предотвратяване на измами и престъпни посегателства.
Препоръчваме на стопаните да бъдат предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират.
За да не станете жертва на кражба или измама от мними купувачи:
-Укрепете, осветете и заключете стопанските си постройки;
-Запомнете марка, цвят и номер на автомобила, с който се придвижва търговеца, особено в случай, че сделката се провали или отложи;
-Не оставяйте непознати лица сами в имота под никакъв предлог. Имайте предвид, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите  способи, които крадците използват, за да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.
-Ако станете жертва на престъпление, уведомете незабавно полицията на тел.112.
04.04.2017, 11:27 часа
938 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha