Инспекцията по труда във Враца с важна информация за работещите в чужбина

Инспекцията по труда във Враца с важна информация за работещите в чужбина Инспекцията по труда във Враца организира информационния ден за работещите в чужбина.
Какви са трудовите и осигурителните права на българските граждани при заетост в страните-членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария? Как да се предпазят от измами при търсене на работа в чужбина? На тези и още въпроси може да бъде получен отговор по време на информационния ден, организиран от Инспекцията по труда във Враца с подкрепата на Националния осигурителен институт (НОИ) и Агенцията по заетостта (АЗ).
Той ще се проведе на 23 юни от 10 до 15 часа в приемната на Дирекция „Инспекция по труда“ Враца на адрес; Ул. „Стоян Заимов” No 2, ет. 4.
Консултации могат да получат търсещи работа и работници, както и юридически лица, които предлагат заетост зад граница – командироващи работодатели; предприятия, осигуряващи временна работа; фирми посредници.
По време на информационния ден инспектори по труда ще консултират по въпроси, свързани с трудовото право. От НОИ ще информират по казуси, свързани с осигурителното законодателство, включително и за преноса на осигурителни права. От АЗ ще представят полезна информация за посредничеството за работа.
Информационният ден се организира като дейност по проект DFPO-1.002-0002-C01 „Сътрудничество за достойни условия на труд“, по който ИА ГИТ си партнира с Инспекцията по труда на Кралство Норвегия. Той се финансира от Фонда за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.
22.06.2021, 08:16 часа
1009 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha